Vienas didžiausių žmonijos malonumų – masažas

 

Vienas didžiausių žmonijos malonumų – masažas,  atsirado gilioje senovėje ir formavosi kartu su kitais liaudies medicinos metodais. Greitai jis tapo gydymo priemone ir vienu didžiausių žmogaus malonumų. Masažas yra labai veiksmingas ir laiko išbandytas būdas gerinti sveikatą, tobulinti kūno formas, atsipalaiduoti, grąžinti jėgas, padedančių palaikyti puikią kūno ir dvasios būseną.

Masažuojamuose audiniuose gaminasi biologiškai aktyvios medžiagos, dėl to gerėja odos atstatymo procesai, pašalinamos žuvusios ląstelės, stimuliuojama prakaito ir riebalinių liaukų veikla, aktyvėja audinių medžiagų apykaita.

Masažų būna įvairių, bet dažniausiai yra naudojami štai šie:

Klasikinis masažas

Seniausias sveikatos higienos ir gydymo menas, apimantis daugiatūkstantinę istoriją. Jis įgavo platų pritaikymą visame pasaulyje. Šis natūralus gydymo būdas šiandien darosi dar aktualesnis, negu anksčiau.

1.  Bendras viso kūno masažas

2.  Nugaros masažas

3.  Sprando ir pečių juostos masažas

4.  Kojų masažas

5.  Rankų masažas

6.  Pėdų masažas

 

Hidromasažas

Vandens srovės aktyviai stimuliuoja raumenis, gerina kraujotaką, koreguoja figūrą bei puikiai atpalaiduoja ir ramina. Veikiamas oro burbuliukų, kūnas gauna deguonies iš aplinkos. Vandens srovės, kurios sukuria pulsuojančią vibraciją, persiduoda į kūną ir išjudina giliausius audinių sluoksnius. Reguliariai atliekant povandeninį masažą, palaipsniui iš organizmo yra pašalinamos susiformavusios atliekinės medžiagos. Veikiama švelnaus limfos drenažo, lygėja celiulito pažeista oda, o kūną veikiantys oro burbuliukai švelniai išvalo odos viršutinį sluoksnį, pašalindami negyvas ląsteles.

 

Kūną modeliuojantis masažas (anticeliulitinis, stangrinantis… pagal odos būklę)

Šis masažas paprastai yra gilesnis, stipresnis nei įprastasis. Jis atliekamas norint išjudinti riebalų, skysčių sankaupas, pagerinti kraujotaką. Po anticeliulitinio masažo kurso pastebėsite pokyčius – oda taps lygesnė, stangresnė ir gražesnė.

 

Masažas su vulkaninės kilmės akmenimis

Tai holistinis Tajų ritualas harmoningai apjungiantis rytietišką išmintį ir gamtos energiją.
Pašildytos pintos maloniai šildo odą, atpalaiduoja, gerina giliųjų audinių ir sąnarių būklę, panaikina fizinę bei emocinę įtampą, harmonizuoja kūną, protą ir sielą.

 

Masažas su bambukų lazdelėmis

„Išbandyk švelnų prisilietimą ir egzotiškų kvapų dermę – tavo kūnas dvelks vaisiais ir lietumi” – rašė Azijos gydytojai prieš šimtus metų apie masažą bambukų lazdelėmis. Grakščių ir glotnių augalo lazdelių pluošte yra lignino ir titnagžemio dalelių, kurios stimuliuoja ir standina kūną. Masažas bambuko lazdelėmis virto ne vien ritualu, bet ir technika, filosofija, tarnaujančia grožiui ir sveikatai.

Kūnu ridenama bambuko lazdelė atlieka limfodrenažinį masažą. Švelnus masažas pažadina snaudžiančias jėgas, galingą vidinį rezervą, slypintį kiekvieno mūsų viduje.