Sekmadienio receptas

 Lašišos kepsniai „Bourride”

Jums reikės:

lašišos kepsnių
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
2 raudonų arba geltonų paprikų
300 ml žuvies sultinio
200 ml balto sauso vyno

šiek tiek safrano
4 šaukšteliai pomidorų tyrės
1-2 skardiniį hermetišku kapotų pomidorų
2 šaukštelių cukraus
druskos, pipirų

 

Paruošimo būdas: 

Į puodą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir jam įkaitus apkepiname supjaustytą svogūną. Sudedame kapotą česnaką, šiaudeliais pjaustytą papriką ir apkepiname dar pora minučių. Įmaišome hermetiškus pomidorus, tyrę, cukrų, safraną, žuvies sultinį, vyną, paskaniname druska bei pipirais. Užverdme ir sudedame lašišos kepsnelius, uždengiame dangčiu ir paverdame keletą minučių kol lašiša išverda. Tada sudedame į lėkštę ir SKANAUJAME. 

Skanaus!