„Facebook“ gali netekti daugiau nei pusės vartotojų

Pranešama, kad maždaug 60 proc. „Facebook“ vartotojų svarsto galimybę panaikinti savo profilį šioje svetainėje, praneša „Telegraph“. Susirūpinimas dėl privatumo toks didelis, kad 60 proc. iš 1 588 kompiuterių saugumo organizacijos „Sophos“ apklaustų „Facebook“ vartotojų teigia svarstantys galimybę ištrinti savo profilį iš šios socialinio bendravimo svetainės.

Dar 16 proc. teigia jau nebenaudojantys „Facebook“, kadangi pajuto neadekvačią jų duomenų kontrolę, o ketvirtis apklaustųjų sakė, kad toliau naudos socialinio bendravimo svetainę, kuri visame pasaulyje turi beveik 500 milijonų vartotojų.

 

Per pastarąsias savaites „Facebook“ sulaukė kritikos, kai buvo pastebėta, kad privatumo nustatymai yra sudėtingi ir kad vartotojai turi atsisakyti dalintis tam tikra informacija su trečiosiomis šalimis, vietoje to, kad pateiktų aiškų sutikimą, kad sutinka.

 

Nors tikimasi, kad „Facebook“ iš naujo apsvarstys savo privatumo politiką per ateinančias dienas, tačiau to gali nepakakti, siekiant sustabdyti gegužės 31 d. organizuojamą masinės „Facebook“ „savižudybės“ interneto kampaniją, kurios metu tūkstančiai vartotojų yra raginami ištrinti savo informaciją.

 

„Ši apklausa rodo, kad didžiajai daliai vartotojų nusibodo tai, kad „Facebook“ suteikia per mažą jų duomenų kontrolę, – teigia vyriausiasis „Sophos“ technologijų konsultantas Grahamas Cluley‘us. – Daugelis jų vis dar nežino, kaip saugiai pasirinkti „Facebook“ privatumo nustatymus, visa sistema yra sudėtinga. Reikia, kad vartotojų galimybė „pasirinkti, ko jie nenori“ būtų pakeista į galimybę pasirinkti, „ko nori“.

 

Nepanašu, kad žmonės masiškai pasitrauktų iš „Facebook“, tačiau akivaizdu, kad vartotojus domina galimybė tiksliai žinoti, kas gali matyti jų duomenis.

 

Žmonės naudoja „Facebook“, norėdami pasidalinti privačia informacija, todėl jie nenori, kad jų atostogų nuotraukos arba naujas mobilaus telefono numeris netyčia būtų paviešinti visame internete.“

 

www.technologijos.lt