Vienuolikmečio kūnas tapo budistų šventiko namais

Balsas.lt

 

Vienuolikmetis JAV nebegrįš į mokyklą – jis pareiškė, kad į jį reinkarnavosi Budistų Šventasis, miręs 1250 metais. Bostone gimęs Jigme’as Wangchuk’as persikėlė gyventi į Indiją, kur Budistų sektos nariai jį paskyrė savo lyderiu. Sekta įsikūrusi šalies rytuose, Darjeeling meste.

 

Berniuko tėvai tikina, kad apie savo sūnaus išskirtinumą sužinojo prieš dvejus metus, kai mažylis pradėjo kalbėti apie savo „buvusį gyvenimą“.  Jie pamanė, kad tai tik vaikiška fantazija, tačiau pakeitė savo nuomonę besilankydami Mysore mieste esančiame vienuolyne, pietų Indijoje. Apsilankymo metu berniukas pateko į transą ir papasakojo Budistų vienuolyno apipavidalinimą šventės metu, kuomet lubas puošė 35 pėdų ilgio drakonas.

 

Išgirdę berniuko pateiktą šventyklos, kurios niekuomet nebuvo lankęs anksčiau, apibūdinimą vienuoliai paskelbė, kad jis yra aukščiausio rango šventiko Galwa Lorepa reinkarnmacija. Jis įkūrė keturias pagrindines Tibeto budizmo mokyklas.

 

Dabar berniuko laukia 10 metų izoliaciją, o su išorinių pasauliu ir savo mokyklos draugais jis galės komunikuoti tik elektroniniu paštu.

„Pastarieji du metai buvo laibai sunkūs. Penkis mėnesius aš verkiau be paliovos, bet pagaliau susitaikiau su mintimi, kad nematysiu sūnaus. Kuomet mes buvome Naujajame Delyje, pakeliui į Darjeeling miestą, aš jo paklausiau, gal jis norėtų grįžti atgal į Bostoną. Jis man atsakė, kad privalo atlikti pareigą savo žmonėms“ – atviravo berniuko mama Dechen Wangchuk.

 

Tačiau „Jo Šventenybė“ tikino, kad nieko nesigaili.

„Aš pasiilgsiu mokyklos, tačiau esu laimingas savo  naujose pareigose. Man čia patinka,“ –  sakė vienuolikmetis.