Dovanodami gėles, dovanojate paslėptą reikšmę

Karalienės Viktorijos laikais Anglijoje skirtingos gėlių rūšys ir jų spalvos turėjo vis kitokią reikšmę. Taip įsimylėjėliai vienas kitam atskleisdavo jausmus. Gėlių reikšmė dabartiniais laikais vis dažniau prisimenama.

Kate Middleton per savo vestuves su princu Williamu kreipė didelį dėmesį į gėles ir jų reikšmę. Didžiojoje Britanijoje pasirodęs Vanessos Diffenbaugh romanas The Language of Flowers per įspūdingai trumpą laiką tapo bestseleriu. Būtent ši knyga visam pasauliui vėl priminė, kad gėlės vertingos ne tik savo grožiu, bet ir simboline bei emocine reikšme.

 

Blankios rožinės spalvos rožės reiškia ištikimą draugystę, todėl šios spalvos gėlių puokštė neabejotinai tinka gimtadienio proga. Taip pat tokiai progai tinka lelijos. Jos parodo nuoširdų prielankumą.

 

Svarbiomis progomis tinka dovanoti raudonų ar geltonų rožių puokštę. Ji simbolizuoja susijaudinimą. Orchidėjos – rafinuotą grožį. Raktažolės parodo pastovumą, o smaliukės – kvietimą šokti.

 

Jūsų uošvė ar anyta bus sužavėta, jei įteiksite jai gražią puokštę iš mėtų, kurios rodo įtarumą ar hortenzijų, kurios simbolizuoja beširdiškumą. Saulėgrąžų reikšmė – celibatas. Jei nuspręsite taip pajuokauti, įsitikinkite, kad jūsų uošvė ar anyta neišmano apie tikrąsias gėlių reikšmes. Taip pat į šią puokštę nepatinkančiam žmogui galite įdėti baziliko žiedų, kurie reiškia neapykantą arba lobelijų, kurios rodo nepalankumą.

 

Irisai simbolizuoja draugystę. Raudonos rožės neabejotinai yra tikros ir nuoširdžios meilės simbolis. Dagilis reiškia kilnumą ir taurumą. Pastaroji gėlė labai tinka piršlyboms. Baltos lelijos reiškia tyrumą, vėdrynai – turtus, heliotropai – atsidavimą.

 

Jei norite parodyti meilę iš pirmo žvilgsnio, padovanokite savo išrinktajai arba išrinktajam puokštę iš oleandrų, kurie reiškia geismą, obelų žiedų, rodančių nesuvaldomą potraukį ir oranžinių lelijų, kurios simbolizuoja geismą ir aistrą.

 

{alfa2}