Mažeikių savivaldybės vadovai lankėsi valstybės institucijose

Rugpjūčio 25 dieną Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, mero pavaduotojas Kęstutis Bartkevičius, Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius vyko į Vilnių, kur susitiko su Aplinkos ministerijos ES paramos administravimo departamento direktoriumi Inesiu Kiškiu, Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriumi Žydrūnu Plytniku, finansų viceministrais Edmundu Žilevičiumi ir Aloyzu Vitkausku bei pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos architektų sąjunga.

Mažeikių rajono savivaldybės vadovai džiaugiasi, kad ES paramos administravimo departamento direktorius I. Kiškis pritarė vandentvarkos projektų plėtrai Mažeikiuose.

 

Prašyta 5,5 mln. Lt Viekšnių miesto buitinių nuotekų valymo įrengimams statyti, 2,6 mln. Lt Viekšnių miesto vandentiekio ir nuotekų tinklams plėsti, 5,5 mln. Lt vandentiekio ir nuotekų tinklams statyti sodų bendrijose „Rasa“ ir „Raselė“, 2,2 mln. Lt – Voverių gyvenvietėje. Taip pat aptartas ir vandentiekio ir nuotekų tinklams statybos klausimas Gyvolių gyvenvietėje.

 

Kitą savaitę Mažeikių rajono savivaldybės vadovai šiuos projektus turėtų aptarti su aplinkos ministru Gediminu Kazlausku.

 

Viešųjų pirkimų tarnyboje prašyta pratęsti projekto „Senamiesčio parko kompleksinis sutvarkymas“ rangos sutartį. Deja, gautas neigiamas atsakymas.

 

Su finansų viceministrais E. Žilevičiumi ir A. Vitkausku aptarta Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto nevykdymo ir gyventojų pajamų mokesčio nesurinkimo problemos. Mažeikių rajono vadovai pateikė raštą, kuriame nurodyta, kokią įtaką Mažeikių rajono biudžetui daro Registrų centro, Darbo biržos ir kitų institucijų pavaldumo pakeitimai, bendrovių, pvz. Lukoil Baltija, išsikėlimas į Vilnių, darbuotojų atleidimai AB ORLEN Lietuva. Siekiant daryti pakeitimus formuojant kitų metų biudžetą nutarta šiuos klausimus aptarti ir su Mokesčių inspekcijos vadovais.

 

Mažeikių rajono savivaldybės meras A. Tenys ir Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Gintautas Blažiūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}