Akcija „Apsaugok mane“ kviečia vairuotojus sumažinti greitį ir saugoti vaikus

Mažeikių mieste šiemet specialiais „Apsaugok mane“ ženklais pažymėta penkiolika netoli bendrojo ir papildomojo lavinimo mokyklų esančių perėjų ir sankryžų.

Vaikams pradedant naujus mokslo metus, visoje Lietuvoje jau dvyliktą kartą vairuotojai raginami atkreipti dėmesį į vaikų saugumą keliuose ir gatvėse.

 

Kartu su Mažeikių savivaldybe akciją „Apsaugok mane“ rengianti draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ apdraus nuo nelaimingų atsitikimų moksleivius visose gatvėse ir keliuose.

 

Draudimas galios visą rugsėjo mėnesį, o vairuotojai raginami keliuose ir gatvėse būti itin atidžiais ir pasistengti, kad mokslo metų pradžia visiems būtų vienodai linksma, o šventinio šurmulio netemdytų ašaros. 

 

„Į gatves ir kelius po vasaros grįžta mūsų visų vaikai. Kasdien jiems reikės nueiti į mokyklą ir grįžti namo. Matome, kad dar ne visi mūsų vairuotojai yra tokie atsakingi ir vairuoja pagal taisykles. Dažnas linkęs bent dešimt kilometrų per valandą viršyti leistiną greitį, nes už tai policininkai jį gali tik įspėti. Tačiau net ir 10 km per valandą viršytas greitis gali tapti nelaimės priežastimi, kai vairuotojas nespės laiku sustabdyti automobilio, pamatęs staiga į gatvę iššokusius vaikus. Todėl kviečiame vairuotojus nesitarti su savo sąžine ir neviršyti leistino greičio bei būti ypač atidiems prie akcijos ženklu pažymėtų perėjų“, – sakė „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

 

Praėjusiais metais akcijos metu užfiksuoti net 3 moksleivių mirtimi pasibaigę eismo įvykiai Marijampolės, Šilalės ir Šiaulių rajonuose. Žuvusių vaikų tėvams išmokėta po 10 tūkst. litų.  Dar 3 eismo įvykiuose nukentėję vaikai sužaloti itin sunkiai, iš viso registruota 11 draudiminių įvykių.

 

Šiemet akcijos ženklu „Apsaugok mane“ bus pažymėta daugiau nei du tūkstančiai perėjų. Saugumo iniciatyvų, pavojingų ruožų ir perėjų ženklinimas raudona spalva, specialių greitį mažinančių kalnelių įrengimas – vienas iš būdų atkreipti vairuotojų dėmesį į saugų greitį ir atidumą keliuose.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}