Ar galima nustatyti santykių trukmę?

Ar kartais spėliojate, kiek laiko būsite kartu su savo išrinktuoju ar išrinktąja? Mokslininkai tvirtina galintys trukmę nustatyti…

Kiek laiko būsite kartu: metus, 10 ar visą likusį gyvenimą? Tai norėtų sužinoti daugelis. Ankščiau žmonės pasikliaudavo būrėjų spėliojimais, o dabar į šį klausimą gali atsakyti mokslas. Mokslininkai teigia, kad norint sužinoti, kiek laiko išsaugosite santykius su savo išrinktuoju ar išrinktąją, reikia įvertinti jūsų konfliktų stiprumą.

 

Profesoriai iš JAV universitetų atliko 2 tūkst. šeimas sukūrusių žmonių apklausą ir stebėjo juos 20 metų. Mokslininkai pastebėjo, kad per visus tuos metus konfliktų aštrumas išliko toks pats. Tyrimas parodė, kad poros, kurios mažai pykstasi, kartu gyvena ilgiau, nei tos, kurių barniai audringi.

 

Mokslininkai taip pat pastebėjo, kad barniai kylantis dėl tos pačios ar panašių priežasčių ima varginti poras, todėl ilgainiui jos išsiskiria.

 

Tyrimas taip pat atskleidė, kad konfliktai neturi tokios didelės įtakos santykių ilgaamžiškumui, kaip gyvenimą keičiantys įvykiai: sunkios ligos, nesėkmės karjeroje, žalingi įpročiai. Mokslininkai įspėja, kad niekad nesipykstančios poros, taip pat turėtų susirūpinti. Visiškai nesipykti – nenatūralu.

 

{alfa2}