Kriaušiniai keksiukai

Jums reikės:

2 vidutinio dydžio kriaušių,

2 kiaušinių,

80 g sviesto,

½ stiklinės cukraus,

2 šaukštų vanilinio cukraus,

2 šaukštų romo,

½ citrinos sulčių,

½ stiklinės pasukų,

250 g miltų,

1 kupino šaukšto kepimo miltelių,

„Rududu“ kremo ir pistacijų papuošimui.

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Silikoninę keksiukų formą išklojame popieriniais „sijonėliais“. 

 

Kriaušes nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Puode išlydome sviestą, suverčiame į jį kriaušes, suberiame vanilinį cukrų, įpilame šlakelį romo.

 

Kaitiname ant silpnos ugnies apie 10 minučių, vis maišome. Nukaičiame, paliekame šiek tiek ataušti. Per tą laiką išplakame kiaušinius, cukrų ir pasukas.

 

Supilame kiek pravėsusią sviesto ir kriaušių masę, viską gerai išmaišome. Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius, per sietelį dalimis juos supilame, gerai išmaišome.

 

Keksiukai kepa orkaitėje apie 20 minučių – kol viršus dailiai paruduoja. Išėmus iš orkaitės ir kiek atvėsinus galima papuošti. Sukrečiame „Rududu“ į konditerinį  švirkštą ir išspaudžiame rantuotus pumpurėlius. Ant viršaus – keletas pistacijų.

 

Skanaus!

 

{parasas}