Kaip išsirinkti prinokusį arbūzą

Arbūzas yra tas vaisius, kuris ypač mėgstamas daugelio žmonių vasarą. Jis atgaivina ir yra puikus būdas numalšinti troškulį. Tačiau, kad išsirinkti prisirpusį, saldų ir sultingą arbūzą parduotuvėje, reikia tam tikrų įgūdžių.

Patarimai:

Ieškokite blizgaus arbūzo. Prinokę arbūzai nepasižymės ryškia spalva, tačiau bus blizgantys. Arbūzo spalva turi būti lygi. Tokių arbūzų, kurių viena pusė šviesesnė, kita tamsesnė, reikėtų vengti.

 

Raskite geltoną ar baltą dėmelę ant arbūzo. Tai yra ta vieta, kuria jie gulėjo ant žemės. Prinokę arbūzai turi geltoną dėmelę, tai reiškia, kad su balta dėmele arbūzo nereikėtų rinktis.

 

Paimkite arbūzą ir suspauskite jį. Įsiklausykite arti į įtrūkimo garsą viduje. Tai rodo, kad vaisius yra prinokęs. Tik neperspauskite arbūzo. Kitas būdas patikrinti, ar arbūzas prinokęs, tai paimti jį į vieną ranką, pliaukštelti su kita ir klausyti.

 

Nuspręskite, kokio arbūzo norite. Moterims dažniausiai norisi saldesnių arbūzų ir tų, kurie turi kuo mažiau sėklyčių. Sužinoti, ar arbūzas yra vyriškos ar moteriškos lyties, pasižiūrėkite į arbūzo apačią, raskite žiedą, kuris eina į priešingą pusę, nei kiti arbūzo ratai. Tie arbūzai, kurių žiedai mažesni, yra vyriškos lyties.

 

Perskaitykite etiketę ant arbūzo, kuri pasakys jums apie jo rūšį. Jei anksčiau turėjote blogos patirties, pirkdami arbūzus iš tam tikros kompanijos, turėtumėte tai prisiminti.

 

{alfa2}