Savaitgalį neišvengsime lietaus

Artėja prie pabaigos dar viena audringa ir tvanki liepos savaitė. Savaitgalį bus ramiau ir vėsiau, neretai sulauksime lietaus.

Ši liepa daugeliui išliks atmintyje kaip tvanki ir audringa. Beveik kasdien kurioje nors šalies vietoje griaudėjo perkūnija. Ne išimtis buvo ir ši savaitė – po karštų ir tvankių dienų daug kur kilo smarkios liūtys, perkūnijos.

 

Nors gausiai palijo daugelyje rajonų, daugiausia lietaus ir perkūnijos teko vakariniams šalies rajonams. Antai Klaipėdoje per 12 valandų iškrito net 20 mm lietaus, o Šiaulių apylinkes nusiaubė itin retas Lietuvoje reiškinys – viesulas. Nors viesulas Lietuvoje vidutiniškai pasirodo tik kas keli metai, šiemet jis jau kilo du kartus.

 

Artimiausiomis paromis šalyje vyraus vidutiniškai šilti ir netvankūs orai. Vėjas pamažu ims suktis iš pietų, po truputį šils. Orai keisis sekmadienį, kai užklups iš pietų atslinkęs gausiu lietumi nešinas ciklonas.

 

Šiandien, penktadienį, trumpai palis daugiausia tik pietvakarių rajonuose. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Oro temperatūra dieną pakils iki 19-24 laipsnių šilumos.

 

Šeštadienį orai keisis nedaug, kur ne kur trumpai palis, vėjas pasisuks iš pietų. Oro temperatūra naktį kris iki 12-17, dieną kils iki 21-26 laipsnių šilumos.

 

Sekmadienį bus daugiausia debesuota, daugelyje rajonų palis. Vietomis gali palyti smarkiai, su perkūnija. Oro temperatūra naktį kris iki 13-18, dieną kils iki 19-24 laipsnių šilumos. Lyjant vietomis gali būti ir vėsiau.

 

Ateinančios savaitės pradžioje orai bus nepastovūs, neretai trumpai palis. Yra tikimybė, kad antroje savaitės pusėje pagaliau nusistovės sausesni ir vasariškai šilti orai.

 

Šaltinis: orai.lt