D.Jankauskas: "Sodros" įmokų didinimas visų problemų neišspręs

Valstietis.lt

Vyriausybės ketinimai 2-3 procentiniais punktais padidinti įmokas „Sodrai” nepadės išspręsti fondo deficito problemų. Todėl gali tekti imtis kitų nepopuliarių priemonių, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

 

„Būčiau laimingas, jei galėčiau pasakyti „taip”. Deja, mano manymu, to nepakaks. Tačiau tai palengvins padėtį artimiausios ir vidutinės trukmės laikotarpiu. Bet „Sodros” gyvybingumo klausimas kur kas platesnis, ir nesu toks absoliutus optimistas, kad tikėčiau, jog didinamas tarifas išspręs visas problemas”, – interviu dienraščiui „Verslo žinios” sakė D.Jankauskas.

 

Anot jo, šiandien manyti, kad padidinus mokesčius auga įplaukos, būtų naivu, bet kitų sprendimų, kaip didinti pajamas ir mažinti išlaidas, taip pat nėra.

D.Jankausko teigimu, darbdaviai ir profsąjungos, diskutuojant dėl Vyriausybės siūlomo Nacionalinio susitarimo, sutinka, jog įmokas „Sodrai” reikia didinti ir taip daryti reikia solidariai dalinantis, kad įmoka didėtų ir apdraustajam, ir draudėjui.

 

„Susitarimo kelias yra pats geriausias, jį pasiekus – kur kas lengviau ne tik priimti sprendimus, bet ir juos įgyvendinti. O jei šiandien kyla daug ginčų, tai natūralu. Bet esu tikras, kad susitarimas bus pasiektas”, – tvirtino ministras.

 

www.valstietis.lt