Naujieji „Apple“ produktai Lietuvą pasieks kitą savaitę

Praėjusią savaitę „Apple“ pasauliui pristatė atnaujintą vieną lengviausių bei ploniausių kompiuterių pasaulyje, vos kilogramą sveriantį „MacBook Air“. Dabar jis tapo 2,5 karto spartesnis ir dar labiau priartėjo prie „Macbook Pro“ linijos.

Dar viena gera naujiena – atnaujintų „Macbook Air“ kainos bus kiek mažesnės nei pristatytų praėjusiais metais. Kompiuteriai su 11 colių įstrižaine kainuos nuo 3499 Lt, o su 13 colių – nuo 4599 Lt. Numatoma, kad prekyba naujaisiais „Macbook Air“ oficialiuose „Apple“ produkcijos salonuose Lietuvoje „iDeal“ prasidės jau kitą savaitę.

 

Nuo šiol „Macbook Air“ turės naujos kartos 1,6 GHz-1,7 GHz „Intel Core i5“ procesorius, aukštos spartos „Thunderbolt“ jungtį, šviečiančią klaviatūrą ir, žinoma, naująją operacinę sistemą „OS X Lion“.

 

Išrankiausi pirkėjai galės užsisakyti dar spartesnį 13 colių kompiuterį su 1,8 GHz „Core i7“ procesoriumi. Naujųjų kompiuterių išvaizda išliko tokia pati, kaip ir praėjusį spalį išleistų „Macbook Air“ modelių. Nepakito ir baterijos veikimo trukmė: 11 colių modelis be įkrovimo veiks 5 valandas, o 13 colių – iki 7 valandų.

 

Tą pačią dieną „Apple“ pristatė pirmąjį pasaulyje ekraną su sparčiąja jungtimi „Thunderbolt“ – „Apple Thunderbolt Display“. Prijungus kompiuterį prie 27 colių ekrano, bus galima naudotis „FaceTime“ kamera pokalbiams didelės raiškos ekrane. Taip pat šiame monitoriuje yra aukštos kokybės garso sistema, integruota „MagSafe“ jungtis, su kuria galima įkrauti savo kompiuterį, net trys USB kanalai, „FireWire 800“ jungtis. Netrukus mūsų šalį pasieksiantis didelės raiškos „Apple“ ekranas kainuos 3649 Lt.

 

Kita naujiena iš „Apple“ – patobulintas „Mac Mini“ kompiuteris. Dabar jis turi naujos kartos „Sandy Bridge“ procesorių, naują grafiką, aukštos spartos jungtį „Thunderbolt“ bei „OS X Lion“. Universalusis „Mac Mini“ suteikia greitį ir gana platų panaudojimą tiek biure, tiek namuose. Jį galima prijungti tiek prie monitoriaus, tiek prie televizoriaus. Tai gali būti ne tik kompiuteris, bet ir grotuvas. „Mac Mini“ Lietuvoje kainuos nuo 2229 Lt.

 

Kartu su „Apple“ produkcijos naujienomis, pasauliui buvo pristatyta ir nauja operacinė sistema „OS X Lion“, kurioje yra daugiau nei 250 naujų funkcijų. Nuo šiol su „Lion“ bus galima dirbti visomis programomis pilno ekrano režimu, funkcija „Auto Save“ automatiškai išsaugos visus dokumentų pakeitimus kol dirbsite, taip pat visiškai atnaujinta „Mail“ programa.

 

Naują operacinę sistemą už 23,99 euro galima atsisiųsti tik iš „Mac App Store“. Minimalūs reikalavimai kompiuteriui – „Intel Core 2 Duo“ procesorius ir 2 gigabaitai operatyviosios atminties. Beje, jau per pirmąjį vakarą „OS X Lion“ buvo atsisiųstas per 1 milijoną kartų.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}