8 prieskoniai, kuriuos verta užsiauginti pačiam

Maisto ruošimas šeimai ir draugams suteikia nepakartojamą džiaugsmą. Įsivaizduokite sultingą kepsnį, pagardintą žolelėmis iš savo prieskonių sodelio.

Prieskonines žoleles lengva auginti net turint visai nedaug vietos. Jos puikiai auga balkone ar ant palangės. Prieskoninės žolelės nėra reiklios, jų priežiūrai nereikia daug laiko, be to, jos ne tik pagardina patiekalus, tačiau ir skleidžia nuostabų kvapą.

 

Patariame auginti šias 8 prieskonines žoleles.

 

Bazilikas. Šis prieskonis dažniausiai aptinkamas italų virtuvės patiekaluose. Tai vienas universaliausių ir dažniausiai naudojamų prieskonių. Baziliku galima gardinti salotas, maišyti jį su aliejumi ir gaminti skanius užpilus.

 

Česnakai. Česnakais tinka gardinti keptas bulves, salotas, kiaušinius, duoną ir džiūvėsius. Ši prieskoninė žolelė geriausiai auga nuo pavasario iki vėlyvo rudens.

 

Levanda. Levandos kvapo nesupainiosi su kitu kvapu. Šios žolelės kvapas ypač tinka vonioje. Ja galima pagardinti gėrimus, sriubas ir keptą mėsą. Sudžiovintą levandą galima laikyti rūbų spintoje ir vonios kambaryje, kad ši skleistų gerą aromatą.

 

Mėta. Mėta greitai auga, jai nereikia didelės priežiūros. Ši žolelė tinka arbatoms, kokteiliams, želė ir kepiniams. Ją galima maišyti su įvairiais vaisiais ar net šokoladu.

 

Raudonėlis. Raudonėlis neatsiejamas nuo graikų, meksikiečių ir italų virtuvių patiekalų. Jis tinka gardinti padažus, sriubas, makaronų patiekalus. Tinka prie pupų ir mėsos patiekalų. Šis prieskonis gali augti be priežiūros. Jį tereikia retsykiais palaistyti.

 

Petražolės. Petražolės tinka ne tik patiekalų puošimui. Jos neatsiejamas sriubų, salotų, keptos mėsos, daržovių, bulvių ir žuvies patiekalų ingredientas.

 

Rozmarinas. Šią prieskoninė žolelę nesunku auginti. Šviežiu rozmarinu pagardinkite keptą vištieną, kiaulieną ir jautieną. Nepamirškite bulvių ir daržovių. Rozmarinas nesunkiai auga ir šaltuose klimatuose. Žiemą jį galima auginti kambaryje.

 

Kalendra. Kalendra yra meksikietiškos virtuvės pažiba. Kalendra auga visus metus ir gali augti tarp gėlių ir kitų daržovių. Kalendros naudojimas virtuvėje yra ypač platus, tačiau jos skonis ne visiem priimtinas.

 

{alfa2}