Šią savaitę vyraus nepastovūs, bet šilti orai

Didžiąją šios savaitės dalį orai bus vasariškai šilti ar net karšti. Lietaus debesys daugiausia pasirodys savaitės pradžioje ir pabaigoje. Kiek vėsesni orai šalį pasieks savaitgalyje.

Savaitės pradžioje šalį aplankys nedidelis, bet daug drėgmės prisisunkęs ciklonas iš pietų. Smarkiausiai lietus pils pirmadienio vakare, bei antradienio naktį. Vėliau orai taps daugiausia be lietaus ir sparčiai šils. Lietus ims vėsinti tik penktadienį, o savaitgalyje jau atvės.

 

Šiandien, pirmadienį, orai šalyje bus nepastoviai debesuoti, pradedant vakariniais rajonais prasidės liūtys, perkūnija. Tiesa krušos ir škvalo tikimybė bus gana nedidelė, užtai vietomis gali sodriai palyti. Oro temperatūra dieną spės įkaisti iki 25-30 laipsnių karščio.

 

Antradienio naktį lietus pils jau daugelyje rajonų, kai kur lis smarkiai, vietomis griaudės perkūnija. Rytą bei dieną truputį palis tik rytiniuose rajonuose. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, taps gūsingas. Oro temperatūra lietingą naktį kris iki 14-19, dieną laukiama 19-24 laipsnių šilumos.

 

Trečiadienį slėgis pakils, lietaus jau nebenumatoma. Pūs silpnas vėjas. Oro temperatūra naktį numatoma 9-14, aukščiausia dieną 21-26 laipsniai šilumos.

 

Ketvirtadienį priartės šaltasis atmosferos frontas, pradedant vakariniais rajonais ims lyti, griaudės perkūnija. Vėjas pasisuks iš pietryčių, išliks nestiprus. Oro temperatūra naktį numatoma 10-15, aukščiausia dieną 25-30 laipsnių karščio.

 

Penktadienio naktį daug kur palis, griaudės perkūnija. Dieną trumpi lietūs pasirodys tik vietomis. Pietų vėjas, perėjus frontui, pasisuks iš vakarų. Oro temperatūra tvankią naktį numatoma 13-18, dieną 23-28, tik pajūryje apie 20 laipsnių šilumos.

 

Savaitgalyje pateksime į ciklono, esančio virš Skandinavijos pusiasalio, įtaką. Nusistovės vidutiniškai šilti, protarpiais su trumpais lietumis orai. Oro temperatūra dienomis turėtų svyruoti apie 18-23 laipsnius šilumos.

 

Šaltinis: orai.lt