Sukonstruotas pirmasis skraidantis motociklas

Eismo kamščiai gali tapti praeitimi, jei mėgėjo – išradėjo naujoji konstrukcija taps populiaria transporto priemone. Vyriškis savo garaže sukonstravo pirmąjį pasaulyje skraidantį motociklą.

Australas Christopheris Malloy investavo visas savo investicijas į šį išradimą. Naujos transporto priemonės kūrėjas užtruko 2,5 metų, kol užbaigė savo „šedevrą“.

 

Šis ateities aparatas gali išvystyti 160 km/h greitį.

 

32-erių metų buvęs malūnsparnio pilotas sukonstravo šį „aparatą“ Sidnėjuje, naudodamas plaušinę lėktuvams naudojamą medžiagą ir BMW variklį.

 

Ateities transporto priemonė turi galimybę nuskristi iki 150 km per 45 minutes su vienu baku degalų. Pranešama, kad skraidantis motociklas kainuotų apie 180 000 litų.

 

Kol kas aparatas buvo išbandytas tik pririštas prie žemės, kad neiškiltų per aukštai. Motociklo kūrėjas prisipažino, kad dar neturėjo progos praskrosti dangumi virš savo kaimo apylinkių. „Motociklas gana stabilus, bet jei nutiktų kas nors netikėto, nenorėčiau sudaužyti prototipo“, – kalbėjo C.Malloy.

 

Išradėjas pripažino, kad kuriant transporto priemonę buvo ypač apgalvotas saugumas. Kad įvyktų oro nelaimė, turėtų nesuveikti trys komponentai vienu metu.

 

Skraidančiame motocikle taip pat įmontuoti du parašiutai. Aparato vairavimas vyksta kaip dviratyje, sukiojant vairą.

 

Skraidanti transporto priemonė bus paženklinta kaip „ultra lengva“. Daugelyje šalių pilotuoti tokias skraidykles nereikia piloto teisių.

 

{diena2}