Mažeikių savivaldybėje lankysis svečiai iš Turkijos

Birželio 20 dieną, pirmadienį, 10.00 val. Mažeikių rajono savivaldybės vadovai (Laisvės g. 8) priims projekto „Motyvuoti mokiniai kuria savo ir mūsų ateitį“ partnerius iš Kutahijos miesto (Turkija).

2009-2011 m. vykdomą partnerystės projektą koordinuoja Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo skyrius. Dalyvauja „Ventos“ pagrindinė mokykla ir Mažeikių švietimo centras. Partneriai Turkijoje yra Kutahijos miesto švietimo direktoratas, „Ataturko” vidurinė mokykla ir Kutahijos konsultacijų ir tyrimo centras.

Birželio 19-23 d. svečiai lankysis miesto švietimo įstaigose, dalyvaus konferencijoje apie gabių mokinių ugdymo metodus Lietuvoje.

 

Vienas iš svarbiausių projekto tikslų – nuoseklus ir sistemingas mokinių, turinčių išskirtinių gebėjimų, supažindinimas su įvairiomis profesijomis bei jų specifika.

 

Projekto veiklos metu nagrinėjami abiems regionams svarbūs motyvuotų ir gabių moksleivių ugdymo ir profesijos pasirinkimo klausimai, esminių kompetencijų – žinių, verslumo gebėjimų ir nuostatų, reikalingų asmenybės realizacijai, aktyviam pilietiškumui, socialiniam aktyvumui, mokymuisi visą gyvenimą ir užimtumui, tobulinimas.

 

Mažeikių „Ventos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ramunė Badaukienė primena, kad gegužės 30 d. – birželio 6 d. mažeikiškių delegacija jau lankėsi Kutahijoje, Turkijoje. Penkiolika šios mokyklos mokinių dalyvavo vasaros stovyklos veiklose: lankėsi įmonėse, įstaigose, partnerinėse institucijose, susipažino su karjeros galimybėmis Turkijoje.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}