Baigtas modernizuoti daugiabutis Sodų g. 10 namas

Šiandien, birželio 17 d. statybos užbaigimo komisija vertino projekto „Daugiabučio namo, esančio Sodų g. 10, Mažeikiuose, modernizavimas“ (Projekto kodas Nr. VP3-3.1-VRM-03-R-81-002) įgyvendinimą.

Statybos užbaigimo komisijos nariai: Mažeikių rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė, Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros vyriausiasis specialistas Steponas Margalikas, Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorius Vaclovas Česnauskas ir pirmininkasTelšių teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius vyriausiasis specialistas Rimantas Pikturna nusprendė, kad pastato modernizavimas yra baigtas.

 

Sodų g. 10 namo renovacijai iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų buvo skirta 1 mln. 236 tūkst. litai, iš kurių 15 proc., t.y. 185,5 tūkst. litų sudarė namo gyventojų lėšos.

 

Modernizuojant namą, buvo atliekami darbai, kurie taupo energijos vartojimą: apšiltintas ir perdengtas stogas, iš lauko pusės apšiltintos sienos, pakeisti seni ir nesandarūs butų, rūsio ir laiptinių langai, lauko ir rūsio durys, įstiklinti balkonai.

 

Taip pat buvo modernizuota pastato šildymo sistema į dvivamzdę, įrengiant termostatinius ventylius prie radiatorių ir įrengta nuotolinė suvartotos šilumos apskaita kiekvienam butui.

 

Rekonstruotas daugiabutis namas atlieka ir reprezentacinę miesto funkciją, pagerėjo bendras miesto vaizdas.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}