Mažeikiuose vyksiančiame jaunimo grupių konkurse „Negatyvas“ ieškomi nauji talentai

Ketvirtas jaunimo grupių konkursas per kelis pastaruosius mėnesius? Ar nematysime vėl tų pačių veidų? Tikrai ne, nes konkursas rengiamas ne sostinėje, o Šiaurės Žemaitijoje – Mažeikiuose. Renginio organizatoriai, Mažeikių baikerių klubas „Samogitian MC“, dar nėra rengę tokio pobūdžio konkurso, todėl tai iššūkis ne tik dalyviams, bet ir patiems rengėjams. Jaunų grupių antplūdis iš visos Lietuvos Mažeikiuose laukiamas balandžio 24 d., o norinčios dalyvauti grupės dar turi laiko kreiptis iki kovo pabaigos. Naujos muzikos žurnalas sharkeen.lt pakalbino konkurso koordinatorių Kęstutį.

Kaip ir kodėl kilo idėja apie jaunimo grupių konkursą?

 

Tai bus tarsi baikerių sezono atidarymo šventė. Norėjome padaryti pramogą tiek sau, tiek kitiems, sukelti kažkokį judesį Žemaitijos krašte.

Kodėl toks pavadinimas?

Pavadinimas neturi jokios neigiamos prasmės. Tai palyginimas su nuotraukos atvirkštinėmis spalvomis ir jų ryškinimu. Norime, kad tas neformalus ir neįvertintas jaunimas išryškėtų ir atsiskleistų.

O prie scenos naujokų nebus kokios garsesnės desertinės grupės?

Nemanau, kad reikia. Buvo tokia mintis, bet ją nuvijo išlaidų kiekis. Geriau tuos surinktus pinigus prizams paskirstyti. Mūsų renginiuose susirenka apie 200 žmonių. Manau šį kartą sulauksime dar daugiau.

Iniciatorius vienas ar tai kilo bendraujant kolektyve?

Tarpusavyje. Tai viso mūsų klubo idėja. Mes visada viską darome kartu.

Idėja nauja ar jau seniai brandinta?

Nauja. Dar to nebuvome darę, todėl įdomu, kaip čia mums viskas išeis.

Kas įsitraukė į organizavimą?

Viską darome „Samogitian MC“ vardu. Taip pat padės Dovydas Punia, rengęs Gers! festivalį. Ieškosime rėmėjų.

Ar kas nors iš jūsų turi tokio pobūdžio konkursų rengimo patirties?

Ne. Visada apsiribodavome paprastų koncertų ar festivalių organizavimu.

Kokių stilių laukiate?

Pogrindžio muzikos grupių: metalo, roko, bliuzo, panko. Pop muzikos nepropaguojame.

Kokie reikalavimai kandidatams?

Svarbiausia, kad mokėtų groti. Taip pat turi atsiųsti mums savo muzikos įrašų. Gali būti ir nepilnos sudėties grupė ar su daline fonograma. Duetai ir solistai irgi laukiami.

Kiek dainų reikės atlikti?

Stengsimės, kad keliolikos grupių pasirodymai tilptų bent į šešias valandas. Gal tai bus iki pusvalandžio programa, o gal trijų dainų pasirodymas. Priklausys viskas nuo grupių skaičiaus.

Bus ne tik muzikantų. Kas dar pasirodys?

Jaunieji menininkai rodys savo kurtus avangardinius filmukus. Teko matyti jų pavyzdžius, man įspūdį paliko. Pakvietėme juos, sutiko. Atvyks vien pasirodyti, o ne konkurse dalyvauti.

Kiek grupių jau kreipėsi ir iš kokių Lietuvos miestų?

Grupės į mus kreipėsi, tačiau kol dar tiek daug liko, niekas negali garantuoti, kad tikrai atvyks. Yra iš Vilniaus, Ignalinos, Mažeikių, Plungės, Ventos, Panevėžio ir t.t.

Kaip bus renkami nugalėtojai?

Norime, kad nugalėtojus rinktų žiūrovai. Teko dalyvauti viename konkurse, kur mes prastai groję nugalėjom geriau pasirodžiusias grupes. Ir vien todėl, kad komisijoje buvo mūsų žmogus. Norime tokių dalykų išvengti.

Žiūrovais pasitikite?

Gali būti, kad žiūrovai bus kryptingi, labiau palaikys Mažeikių grupes. Publika ne visada muzikos profesionalumą supranta. Bet iš kitur atvykstančios grupės bus aukšto lygio ir žiūrovai jų neturėtų neįvertinti.


Prizai bus tik piniginiai ar dar kokie?

Žinoma, svarbiausia pinigai. Dar galime pagaminti diplomus. Visus kitus materialius prizus žmonės gali patys nusipirkti už tuos laimėtus pinigus. Konkursantai iki paskutinės minutės nežinos dėl kokios sumos varžosi.

Ar dalyvius reikia vilioti į konkursą ar jie patys mielai siūlosi?

Kada dalyvauju kituose koncertuose ar konkursuose, ne vienas žmogus prieina klausdamas, ar čia aš organizuoju. Sako, atvažiuos.

Kur visa tai vyks?

Mažeikiuose, Laisvės g. 214, „MC Club House“ salėje. Visą dominančią informaciją norinčioms dalyvauti grupėms šiame konkurse galima sužinoti paskambinus arba susisiekus elektroniniu paštu:

Organizatorius: Kęstas
Tel. nr.: 862250464
El. paštas: samogitianmc@gmail.com

Dainų įrašus siųsti iki kovo pabaigos!!!