Svarbi žūklės smulkmena – sandari masalinė

Kas atsitinka, kai į masalinę su vobleriais ir sukrėmis priteka vandens? Bet nereikia ir tokio drastiško atvejo – pakanka, kad ant masalų pakrapnotų lietutis, ir po savaitės kabliukai atrodys kaip lapės kailis.

Drėgmė ir metalas – nesutaikomi priešai. Deja, rūdija net antikorozinėmis dangomis padengti kabliukai. Ypač tais atvejais, kai vanduo, kuriame jie išsimaudė – ne gėlas, o sūrus.

 

Ne veltui kas trečias patarimas meškeriotojams, tema – apsauga nuo drėgmės ir kova su jos pasekmėmis.

 

Po išvykos prie vandens patartina kuriam laikui masalines palikti pravertas, kad drėgmė išgaruotų. Tačiau dar daugiau bėdos pridaro drėgmė, kuri prasiskverbia į masalines, kabliukų dėžutes slapta, nepastebėta.

 

Turinys sudrėksta, jei meškeriojama per lietų, jei masalinės – šlapios liemenės kišenėse, jei šlapia – žūkladėžėje…

 

Daugelio nesmagumų galima išvengti, jei įdėmiai rinksitės masalines ir kabliukų dėžutes. Dauguma mums prieinamų masalinių – pasenusios konstrukcijos. Paprastai tariant, nesandarios.

 

Kad turinys sudrėktų, nebūtina, kad tokia masalinė įkristų į vandenį. Todėl geriausia rinktis tokias, kurių konstrukcijoje – elastingas tarpiklis. Ši svarbi detalė skirta tam, kad, užvėrus masalinę, tarp dangtelio ir korpuso neliktų plyšelio. Tokia masalinė – sandari. Nebent patys pripilsite į ją vandens. Žinoma, sandari konstrukcija – ne viskas.

 

Ne pro šalį, kad ir sandara būtų racionali. Paprasčiausia ir racionaliausia sandara masalinių, pritaikytų vadinamosioms „šlapioms“ muselėms. Tai įdėklai iš poringos gumos. Įdėklai su pakopomis, į kurias patogu įsmeigti kabliukus. Voblerių masalinės – taip pat gana paprastos: jose skyreliai atskirti pertvaromis.

 

Kiekvienas pirkinių dėžutėse, pvz., batų pakuotėje ar akinių futliare, yra aptikęs druskos skeveldras primenančių kristaliukų. Dažniausiai jie būna suberti į akyto popieriaus paketėlius. Kristaliukų paskirtis proziška: jie turi sugerti drėgmę, kuri gali sugadinti brangių batų laką. Kristaliukai gali pasitarnauti antrą kartą. Įberkite jų į masalines ir jose bus sausa.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}