„Saugiausios mokyklos“ konkursą laimėjo Mažeikių „Gabijos“ gimnazija

Š. m. gegužės 26 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyryje buvo apibendrinti konkurso „Saugiausia mokykla“ rezultatai.

Konkursas vyko visus mokslo metus, ir jame dalyvavo: Mažeikių „Gabijos“ gimnazija; Mažeikių Senamiesčio, „Ventos“ ir „Kalnėnų“ bei Mažeikių rajono Dabiškių ir Užlieknės pagrindinės mokyklos.

 

Konkurso komisijoje, be policijos pareigūnų, dalyvavo ir Mažeikių rajono Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jovita Urbonienė.

 

Pirmiausia komisijai buvo pristatytos mokyklų ataskaitos apie vykdytą mokyklų bendruomenių veiklą saugumo ir teisės pažeidimų prevencijos srityje, taip pat buvo išanalizuota teisės pažeidimų būklė mokyklose.

 

Apibendrinus šiuos duomenis paaiškėjo, kad 2010-2011 mokslo metais jokių teisės pažeidimų neužfiksuota Mažeikių „Gabijos“ gimnazijoje, na, o praėjusiais mokslo metais „Saugiausios“ mokyklos statusą iškovojusioje Senamiesčio pagrindinėje mokykloje šiais metais įvykdyta mobiliojo ryšio telefono vagystė, todėl ši aplinkybė ir nulėmė, kad „Saugiausios“ mokyklos estafetė šiemet perduota Mažeikių „Gabijos“ gimnazijai.

 

Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė apgailestavo, kad konkurse nedalyvavo didelį dėmesį ir tarptautinius projektus smurto ir patyčių prevencijos srityje vykdančios Mažeikių Merkelio Račkausko ir Viekšnių gimnazijos bei kitos rajono mokyklos, kuriose nuosekliai ir kryptingai dirbama su mokiniais, jų tėvais ir bendruomene visų smurto apraiškų prevencijos srityje.

 

„Saugiausios 2010-2011 mokslo metų mokyklos“ iškaba Mažeikių „Gabijos“ gimnazijai bus įteikta 2011-06-02.

 

Prevencijos poskyrio informacija

 

{parasas}