Mažeikiuose sulaikytas ne kartą narkotinėmis medžiagomis disponavęs vyriškis

 Sausio 12 d., Mažeikių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, pasinaudoję turima informacija, tikslinės policinės priemonės metu, sulaikė vieną narkotikų platinimu įtariamą asmenį. Pareigūnai turėjo informacijos, kad pilietis S. V. (gim. 1969 m.), gyvenantis Mažeikiuose, nuolat prekiauja narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. 

Apie 22 val. 30 min., Kriminalinės policijos pareigūnai, dirbantys pagal Organizuoto nusikalstamumo liniją viename iš Sedos gatvėje esančių butų, sulaikė minėtą asmenį. Atliekant kratą jo gyvenamajame bute, rankinėje buvo rasta 52 polietileniniai užspaudžiami maišeliai su, kaip įtariama, baltos spalvos psichotropine medžiaga – amfetaminu, taip pat buvo rasta ir išimta nedidelis kiekis metadono.

 

Dėl minėto fakto Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), 1 d. (Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.).

 

Pilietis S. V. sulaikytas ir 2 paroms  uždarytas į Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK areštinę. S. V. kelis kartus jau teistas, šiuo metu jam iškelta baudžiamoji byla už narkotinių medžiagų gabenimą, kuri yra eigoje.