Šį savaitgalį numatomi nepastovūs orai

Artimiausiomis paromis orai šalyje bus nepastovūs, neretai su lietumi. Išliks gana vėsu, tik penktadienį kai kur oras spės vasariškai sušilti.

Iš vakarų artėjantis atmosferos frontas artimiausiomis paromis į Lietuvą gabens lietaus debesis ir perkūnijas. Tiesa, penktadienį, prieš lietų rytinėje šalies dalyje vyraus vasariška šiluma. Po lietaus šeštadienį orai atvės, bet šiltesni ir giedresni orai numatomi sekmadienį.

 

Penktadienį trumpi lietūs prasidės vakariniuose rajonuose, iki vakaro turėtų pasiekti ir Vilnių. Daug kur lietų lydės perkūnija, škvalo ir krušos tikimybė bus nedidelė. Oro temperatūra dieną numatoma 15-20, rytiniuose rajonuose iki 25 laipsnių šilumos.

 

Šeštadienio naktį lietus merks daugelį rajonų, o rytiniuose rajonuose griaudės perkūnija. Dieną trumpi lietūs pasirodys tik vietomis, pūs gaivus vakarų vėjas. Oro temperatūra naktį kris iki 8-13, dieną laukiama 15-20 laipsnių šilumos, tik pajūryje gali būti dar vėsiau.

 

Sekmadienį trumpi lietūs pasirodys daugiausia vakarinėje šalies dalyje, vėjas pasisuks iš pietvakarių. Oro temperatūra naktį numatoma 6-11, aukščiausia dieną 17-22 laipsniai šilumos.

 

Ateinančios savaitės pradžioje slėgis virš rytų Europos ims kilti, Lietuvos link ims plūsti vasariška šiluma iš pietryčių. Didžiąją darbo savaitės dalį lietaus tikimybė bus nedidelė, bus vasariškai šilta ar net karšta.

 

Šaltinis: orai.lt

 

{parasas}