Apdovanotos gamtosauginę veiklą vykdančios Mažeikių rajono mokyklos

Gegužės 12 d., ketvirtadienį, Mažeikių rajono Balėnų pagrindinėje mokykloje vyko Žaliosios vėliavos ir Aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatų įteikimo ceremonija.

Apdovanotos gamtosauginę veiklą vykdančios rajono ugdymo įstaigos: Pavasario vidurinė, Balėnų, Renavo ir Kalnėnų pagrindinės, darželis-mokykla „Kregždutė“, lopšeliai-darželiai „Delfinas“, „Berželis“ ir „Pasaka“.

 

Apdovanojimus įteikė Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis.

 

Svečias akcentavo, kad Mažeikių rajono ugdymo įstaigos aktyviausiai iš visų šalies savivaldybių dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programoje.

 

Balėnų pagrindinės mokyklos direktorė Regina Grinkevičienė trumpai pristatė mokyklos istoriją ir dabartį bei papasakojo apie mokyklos tradicijas ir gamtosauginę veiklą. Mokiniai svečiams dovanojo nuotaikingą meninę programėlę.

 

Švente pasidžiaugė ir pirmą kartą Žaliąją vėliavą bei sertifikatą gavusią Balėnų pagrindinę mokyklą pasveikino Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jovita Urbonienė.

 

 

 

 

Renavo pagrindinė mokykla šį garbingą apdovanojimą pelnė jau septintą kartą, darželis-mokykla „Kregždutė“ ir Kalnėnų vidurinė mokykla apdovanojamos šeštus metus.

 

Pavasario vidurinės mokyklos gamtosauginė veikla vėliava ir sertifikatu įvertinama penktąjį kartą, lopšelio-darželio „Delfinas“ – ketvirtą kartą. Lopšeliams-darželiams „Berželis“ ir „Pasaka“ apdovanojimai įteikti antrą kartą. Gamtasauginėje mokyklų programoje dalyvauja ir pažymėjimus gavo lopšeliai-darželiai „Eglutė“, „Bitutė“ ir „Buratinas“.

 

Kiekvienais metais tarptautinis Aplinkosauginio švietimo fondas apdovanoja mokyklas, sėkmingai dirbančias aplinkosaugos srityje ir atitinkančias Gamtosauginėms mokykloms keliamus reikalavimus, Žaliosiomis vėliavomis ir Gamtosauginės mokyklos pažymėjimais.

 

Žalioji vėliava suteikiama tik vieniems metams, todėl mokykla, gavusi šį tarptautinį apdovanojimą, turi tęsti savo pradėtą darbą norėdama ją gauti ir kitais metais.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}