Gaivus pavasariškas pyragas
Šiandien Motinos diena. Palepinkite savo mamytes, padarydami šį paprastą, bet gaivų pyragą.
Jums reikės:
įvairių vaisių;
0,5 litro kefyro;
250 gramų grietinės;
2-3 šaukštų cukraus;
vanilino;
apie 1,5 pakelio sausainių;
200 ml vandens;
2-4 šaukštų želatinos (pasitikslinkite ant pakelio, nes labai skiriasi. Reikia dėti tokį kiekį, kuris atitinka 1,2 litro vandens).
Paruošimas
Želatiną suberiame į mažą puoduką, užpilame vandeniu, palaukiame, kol išbrinks. Tuo metu vaisius nulupame, supjaustome, išdėliojame į formą.
Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną ir ją supilame į indą su grietine, kefyru, cukrumi ir vanilinu, gerai išmaišome. Gauta mase užpilame vaisius (tiek, kad apsemtų), dedame sluoksnį sausainių ir vėl užpilame. Jei dar liko sausainių, tuomet juos sudedame ir užpilame.
Dedame į šaldytuvą ir palaikome 3 valandas, kad gerai sustingtų. Jei norite, galima gaminti ir be sausainių, tada reikės daugiau vaisių.
Skanaus!
{parasas}