Iš rankų galima spręsti apie žmogaus sveikatą

Štai į ką vertėtų atkreipti dėmesį, sprendžiant iš rankų apie žmogaus sveikatą.

Patinę pirštai

Patinę pirštai rodo, kad jūs mėgstate sūrius užkandžius arba jums priešmenstruacinis sindromas. Tačiau jei nevartojate sūrių maisto produktų, o iki mėnesinių dar liko laiko, patinę pirštai gali reikšti, kad jums hypotiroidizmas. Tai sutrikimas, kai skydinėje liaukoje pasigamina nepakankamas kiekis hormonų, skirtų medžiagų apykaitos reguliacijai, svorio kaupimui ir vandens pasisavinimui.

 

Liga gali sukelti nuovargį, žemą libido, net širdies ligas. Paprastas kraujo tyrimas nesunkiai parodys ar jūsų skydinė liauka funkcionuoja gerai. Šis sutrikimas gydomas sintetinių hormonų piliulėmis.

 

Paraudę delnai

 

Jei jums niežti delnus ir jie paraudę, tai gali būti egzemos ženklas. Stenkitės kuo mažiau liesti paraudusias vietas. Delnus plaukite neutraliu muilu, jei dirbsite sode, dėvėkite pirštines. Pastebėjus, kad paraudimas didėja, skubiai kreipkitės į gydytoją. Tokio tipo alergija dažniausiai labai erzina. Dar delnai rausta nėščiosioms, jaudintis dėl to nereikia.

 

Blyškūs nagai

 

Kai jūs suspaudžiate savo nagą pirštu jis turi paraudonuoti, o atleidus vėl tapti įprastos spalvos. Jei paspaudus jūsų nagas ilgiau nei dvi minutes išlieka baltas, tai gali reikšti, kad jūsų organizmui trūkta geležies arba jums mažakraujystė. Geležies trūkumas gali sukelti nuovargį arba labai retais atvejais širdies ligas. Norėdami išvengti mažakraujystės, rinkitės geležimi gausų maistą (liesą mėsą ir riešutus), taip pat produktus, kuriuose daug vitamino C.

 

Nutirpę ir pamėlę pirštai

 

Nutirpę ir pamėlynavę pirštai gali būti Raynaudo ligos simptomas. Ji sukelia kraujagyslių spazmavimą, todėl sutrinka kraujo patekimas į pirštus. Liga serga moterys, kurios dirba žemose temperatūrose arba patiria stresą. Gydytojai pataria nesijaudinti, nes šis sindromas dažnas ir nepavojingas. Norėdami išvengti Raynaudo ligos, nerūkykite ir nevartokite kofeino, taip pat reguliariai lankykite gimnastikos arba sporto salę.

 

„Spalvoti“ nagai

 

„Spalvoti“ nagai rodo nagų grybelį arba įspėja apie diabetą. Diabetikų imuninė sistema yra nestabili ir ji sukuria terpę atsirasti bakterijoms ir grybeliams. Apžiūrėkite savo nagus, jei pastebėsite žalio arba tamsiai geltono atspalvio juosteles, pasitikrinkite sveikatą. Tai gali būti ženklas, kad pats laikas atsisakyti cukraus ir pakoreguoti savo mitybą.

 

{alfa2}