Mažeikiuose tvarkomas Juodpelkio parkas ir stadionas

Mažeikių miesto gyventojai jau džiaugiasi kompleksiškai tvarkomu miestu, o netrukus savo laisvalaikį galės leisti atnaujintame Juodpelkio stadione bei parke. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pasirašė įsakymą, kuriuo skiriama Europos Sąjungos fondų parama Mažeikių rajono savivaldybei, siekiančiai sutvarkyti viešąsias miesto erdves.

 

„Mažeikiai – vienas geriausiai įsisavinančių Europos Sąjungos paramą Lietuvos miestų. Šiuo metu čia įgyvendinami 48 projektai, kurių vertė daugiau kaip 84 mln. litų. Tai – žymi parama, ypač turint galvoje tai, jog metinis šio miesto savivaldybės biudžetas yra ženkliai mažesnis už gaunamą ES paramą“, – teigia vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

 

Įgyvendinant projektą, numatoma sutvarkyti 15,516 ha ploto Juodpelkio parko ir stadiono teritoriją. Parką planuojama tvarkyti kompleksiškai: čia bus sukurta poilsio zona, o joje įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, automobilių stovėjimo aikštelė, poilsio ir vaikų žaidimų aikštelė, tualetai ir kt. Taip pat bus sutvarkytas apšvietimas, pastatyti suoliukai, apželdinta visa parko teritorija.

 

Stadione planuojama įrengti sporto (futbolo) aikštę, nutiesti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, pastatyti lauko šviestuvus, šiukšlių dėžes, suoliukus, rekonstruoti tribūną, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, sudaryti sąlygas neįgaliesiems patogiai patekti į parką ir stadioną bei komfortiškai leisti laisvalaikį.

 

Viso projekto vertė – daugiau kaip 5,1 mln. litų. Iš jų per 4,3 mln. litų sudaro Europos Sąjungos lėšos.

 

Mažeikiai – ne pirmasis miestas, kuriame tvarkomas stadionas ir miesto parkas. Lietuvoje šiuo metu įgyvendinama 16 tokio pobūdžio projektų Druskininkuose, Utenoje, Marijampolėje, Alytuje, Rokiškyje ir Švenčionyse.

 

 

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}