Valstybės pažangos taryba skelbia viešąją konsultaciją strategijos projektui „Lietuva 2030“ aptarti

Valstybės pažangos taryba pristato pirminį šalies ilgalaikės pažangos strategijos projektą „Lietuva 2030“ ir kviečia visus į atvirąją diskusiją. Strategijos projektas parengtas remiantis ne tik visuomenės lyderių, bet ir žmonių idėjomis, kurias jie galėjo pasiūlyti praėjusiais metais savivaldybėse vykusiose diskusijose, Nacionalinės idėjų dienos metu arba interneto puslapyje www.lietuva2030.lt.

Valstybės pažangos taryba prašo Jūsų pareikšti savo nuomonę, teikti pasiūlymus ir pastabas, dalyvauti apklausoje. Tai galite padaryti Vyriausybės interneto svetainės skiltyje „Kas naujo“ esančioje viešojoje konsultacijoje.

 

 

Strategija „Lietuva 2030“ – tai ilgalaikio planavimo dokumentas bei valstybės strateginio planavimo pagrindas. Ja siekiama nustatyti šalies raidos kryptis, kurios būtų vienodai suprantamos ir priimtinos ne tik valdžios ir valdymo institucijoms, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.

 

Su strategijos projektu susipažinti galite interneto svetainėje www.lietuva2030.lt. Čia taip pat galite siūlyti savo idėjas, komentuoti jau pateiktas bei simboliškai „pakelti ranką už viziją“.

 

Šiuo metu įvairiuose šalies miestuose vyksta Valstybės pažangos tarybos narių susitikimų su visuomene ir diskusijų apie projektą ciklas. Savo nuomonę jau pareiškė Marijampolės, Kėdainių, Telšių bei Panevėžio bendruomenių atstovai. Į diskusiją apie Lietuvos ateitį bus įtraukti ir kitų regionų aktyvūs piliečiai, diskutuos šalies akademinė bendruomenė, jaunimo organizacijos, moksleiviai ir verslininkai.

 

Valstybės pažangos taryba kviečia nelikti abejingais ir prisijungti prie dokumento aptarimo, aktyviai reikšti nuomonę ir diskutuoti.

 

Valstybės pažangos tarybai, kurią sudaro įvairių sričių ekspertai, mokslininkai, verslo, ekonomikos, politinių procesų analitikai, vadovauja Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius