Mažeikiuose vyks Lietuvos jaunųjų filologų konkursas

Balandžio 8–9 dienomis beveik šimtas moksleivių iš visos Lietuvos varžysis savo kūrybiniais gebėjimais Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje (Laisvės g. 10) – čia vyks Respublikinis jaunųjų filologų konkursas. Lietuvoje tai pats prestižiškiausias konkursas rašantiems moksleiviams.

Lietuvos jaunųjų filologų konkursas, kurio sumanytojas yra poetas Justinas Marcinkevičius, šiemet vyks jau 43–ąjį kartą.

 

Konkurso finale dalyvausiantys 94 moksleiviai (iš jų – 8 mažeikiškiai) įveikė 2 etapus: pirmiausia vyko darbų atranka mokyklose, savo miestuose ar rajonuose, po to – reiklios komisijos vertinimas Vilniuje.

 

Šiemet šešioms sekcijoms (poezijos, prozos ir dramos, literatūros mokslo ir kritikos, kalbos, publicistikos ir esė, tautosakos) pateikti 247 rašto darbai. Juos vertins rašytojai Gintarė Adomaitytė, Laura Sintija Černiauskaitė, Birutė Jonuškaitė, Jonas Liniauskas, Regimantas Tamošaitis, Ričardas Šileika, Virgilijus Gasiliūnas, Lietuvos nacionalinio radijo žurnalistė Alma Valantinienė, mokslininkai Birutė Jasiūnaitė, Daiva Sinkevičiūtė, Bronė Stundžienė, Vita Ivanauskaitė, Dainius Vaitiekūnas, Aldona Augustaitienė.

 

Konkurso dalyviai bei jų pedagogai ne tik dirbs sekcijose, bet ir dalyvaus vakaronėje su vaikų folkloriniu ansambliu „Alksniokaa“, poetiniuose skaitymuose – kūrybinėje laboratorijoje, aplankys Židikų Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos muziejų bei koplyčią, Viekšnių literatūrines, kultūrines vietas.

 

Respublikinio jaunųjų filologų konkurso uždarymas vyks balandžio 9 dieną 14.00 val.

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}