Dešrelių rageliai

Ingredientai:

16 vienetų:
350 – 400 g. miltų;
35 g. mielių;
50 g. margarino;
1 stik. pieno;
po 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir druskos;
1 kiaušinio trynys;

1 – 2 šaukštai pomidorų pastos;
8 hotdoginės dešrelės;
baltymo aptepti.

 

Gaminimas:

Mieles sutrupinti į indą. Pieną pašildyti ir sumaišyti su mielėmis. Ištirpinti sviestą ir supilti į pieną, berti cukrų ir druską, dėti trynį. Išmaišyti. Įberti pusę miltų, įdėti pomidorų pastos, išmaišyti, suberti likusius miltus ir išminkyt tešlą. Palaikyti šiltai 30 min. kad tešla iškiltų.

 

Dešreles perpjaunam per pusę, iš tešlos padarome juosteles ir jomis apvyniojame dešreles. Jas patepame išplaktu baltymu ir kepame 200 – 220 laipsnių orkaitėje 15 min. Valgom su pomidorų padažu ir garstyčiomis.

 

{parasas}