Salotos „Vaišės Triušiui“
Jums reikės:
200 g vištienos filė,
300 g bulvių,
300 g grybų (pievagrybių, baravykų ar kitokių),
300 g morkų,
2 kiaušinių,
150 g svogūnų,
trupučio majonezo,
druskos,
krapų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Išvirkite kiaušinius, morkas ir bulves, atvėsinkite, nulupkite. Išvirkite vištienos filė. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir grybus. Keptuvėje su aliejumi pakepkite svogūnus, tada sudėkite grybus ir kepkite apie 15 min. Bulves, morkas ir kiaušinius smulkiai sutarkuokite.
Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Į didelę lėkštę dėkite bulves formuodami pailgą morkos formą. Patepkite majonezu. Ant bulvių sluoksnio dėkite grybus. Ant jų – susmulkintą vištieną. Pabarstykite truputį druskos ir patepkite majonezu.
Toliau dėkite kiaušinių sluoksnį ir taip pat patepkite majonezu. Ant viršaus ir šonų sudėkite morkas, suformuodami gražią morkos formą. Vietoj morkos lapų įsmeikite kuokštelį krapų. „Morkoje“ peiliu įspauskite rėželius, kad ji atrodytu tikroviškiau.
{parasas}