Lietuvoje populiarėja vyrų bikinio zonos depiliacija

Iki šiol manėme, kad depiliacija – išskirtinai moterų grožio procedūra. Moterys depiliuojasi kojas, bikinio zoną, pažastis, plaukelius ant veido, plaukus, augančius ant rankų…

Vos išgirdę, kad šiomis procedūromis Lietuvoje mėgaujasi ir vyrai, nustebome, o sužinoję, kad populiariausia vyrų depiliacijos paslauga tėvynėje – bikinio zonos depiliacija, žagtelėjome.

Homofobiškoje ir naujovėms skeptiškoje Lietuvoje vyrų depiliacija – vis dar netradicinė grožio procedūra stipriosios lyties atstovams. Tačiau tik ne užsienyje. Didžiojoje Britanijoje ir JAV įvairių kūno vietų depiliacija – itin populiarus, kasmėnesinis ne tik moterų, tačiau ir vyrų grožio ritualas.

Išpopuliarino Beckhamas

Pasak depiliacijos specialistės Andželikos Varnės, vyrų depiliacijos paslaugų pradininkės Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje vyrų kūno depiliaciją išpopuliarino garsusis futbolininkas, modelis Davidas Beckhamas.

„Mokydamasi vyrų depiliacijos specifikos Anglijoje, sužinojau, kad jau seniai ši paslauga buvo populiari tarp vaikinų. Daugiausia, žinoma, jomis naudodavosi homoseksualai, tačiau D. Beckhamui nusifotografavus „Armani“ apatinių drabužių reklamoje, daugelis vyrų ir moterų pastebėjo, kad jis, kaip vyras futbolininkas, visiškai nepasižymi plaukuotumu. Tai imta vertinti kaip seksualumo simbolį. D. Beckhamui pripažinus, kad jis depiliuojasi kūno plaukus, paslauga itin išpopuliarėjo tarp britų“, – pasakojo A. Varnė.

Specialistė tikino, kad šį grožio ritualą JAV taip pat išpopuliarino seksualūs ir geidžiami Amerikos vyrai.

 

Populiariausia Lietuvoje – bikinio zonos depiliacija

Lietuvoje A. Varnė – bene vienintelė vyrų depiliacijos specialistė. Moteris amato mokėsi Didžiojoje Britanijoje, šia sritimi aktyviai domėjosi ir patirties sėmėsi iš kitų šalių specialistų.

Paklausus, kaip pradėjo šį verslą, moteris atvirai pasakojo, kad pirmiausia orientavosi į moterų depiliaciją, tačiau vėliau susidomėjo vyrų depiliacija, išmoko darbo subtilybių.

„Lietuvoje kurdama verslą orientavausi į vaikinų ir vyrų iki keturiasdešimties metų auditoriją, tačiau pradėjusi dirbti supratau, kad vyrai pasiryžta depiliacijai itin vėlai, nuo keturiasdešimties. Vos keli vyrai depiliuojasi kūną būdami trisdešimt kelerių metų“, – pasakojo A. Varnė.

Moteris stebisi, kad ją aplanko ir itin garbaus amžiaus vyrai, žinomi elito atstovai ir visiškai paprasti, kasdieniški, net fizinį darbą dirbantys vyrai.

„Klientai labai įvairūs ir skirtingi. Tarp jų tikrai nedaug homoseksualų“, – aiškino depiliacijos specialistė.

Paklausta, kokių paslaugų dažniausiai prašo lietuviai, moteris vienareikšmiškai atsakė – bikinio zonos depiliacijos.

„Daugelis vyrų depiliuoja tik gaktą, užmiršdami pasirūpinti pasturgaliu, sėklidėmis, kojomis, nugara ar kaklu. Užsienyje vyrai dažniausiai depiliuoja ne tik gaktą, tačiau visą tarpkojį, užpakalį, nugaros dalį. Taip depiliuota vieta atrodo kur kas estetiškiau. Lietuviai, net būdami itin plaukuoti, prašo nudepiliuoti tik gaktos sritį“, – stebėjosi specialistė.

„O jei aš susijaudinsiu?“

Depiliacijos specialistė pasakojo, kad dažniausiai depiliuotis bikinio sritį vyrai renkasi dėl higieninių sumetimų. „Kai vyrai pabando nusidepiliuoti, jie supranta, kad tai labai patogu ir higieniška. Labai daug vyrų ateina, kurie jau būna kelerius metus skutę gaktos plaukus“, – sakė specialistė.

A. Varnė pripažino, kad vyrai kartais drovisi susidūrę su moterimi, depiliacijos specialiste. „Vyrai klausia: „Kas bus, jei aš susijaudinsiu?“ Tačiau aš juos visada nuraminu, kad tai – absoliučiai natūralu. Depiliacija nėra labai maloni procedūra, tad dilgčiojimas ir pats procesas greitai apramins aistras“, – juokėsi Andželika.

Paklausta, ar vyrai nesibaimina skausmo depiliacijos metu, specialistė atsakė, kad paprastai skausmas nėra didelis, nors naudojamas vaškas. „Vyrų kūno depiliacija turi specifinių bruožų, reikia žinoti, kaip atlikti depiliaciją itin jautriose zonose, tačiau tikrai tai nėra juvelyrinis darbas“, – šmaikštavo moteris.

A. Varnė teigė, kad vyrų depiliacija Lietuvoje populiarės. Tolerancija tokioms grožio procedūroms didės. Moteris teigė jau dabar turinti tiek klientų, kad kartais net nebegali priimti visų norinčiųjų.

 

{alfa2}