Po Naujųjų Lietuvoje – kainų šuolis

Kitais metais pakratyti pinigines teks dar labiau – nuo sausio brangs ne tik degalai, bet ir kai kurie maisto produktai bei buities prekės.

Nors daugelio maisto produktų kainos šiemet gerokai išaugo, jų augimo galo dar nematyti. Prognozuojama, jog nuo sausio dar išaugs aliejaus, kai kurių pieno bei duonos produktų kainos.

Kol kas neplanuojama branginti tik mėsos ir jos gaminių.

Prekybininkai tvirtina, kad pabrangs ir kai kurios buičiai reikalingos priemonės.

Jau keletas gamintojų yra pranešę, jog didins skalbimo miltelių ir kitų savo produktų kainas.

„Tačiau esame pastebėję, kad juos žmonės dažniausiai perka įvairių akcijų metu“, – patikino vieno šalies prekybos tinklo atstovė Lina Muižienė.

Jos duomenimis, gruodį jau šiek tiek pabrango kai kurie duonos ir pieno gaminiai. Kainos esą kyla tiekėjų iniciatyva, kurie kaip vieną kainų didėjimo priežasčių nuolat įvardija vis augančius žaliavų kaštus.

Kitų prekybos tinklų atstovai taip pat neneigia, jog kainos dar šiek tiek keisis. Labiausiai visus jaudina tai, kad pastaraisiais mėnesiais nepaliaujamai brangsta degalai.

Nuo sausio dar apie 12 centų už litrą dėl didėsiančio akcizo išaugs dyzelino kaina. Tad maisto bei kitų produktų kainos gali dar kilti ir dėl to.

„Tiekėjai grasina jas dar labiau pakelti dėl didėjančių transporto išlaidų. Jie teigia, jog degalų brangimas tampa nebepakeliamas“, – sutartinai kalbėjo prekybininkų atstovai.

Nuo lapkričio pabaigos iki dabar visų rūšių benzino bei dyzelino kainos pakilo apie 50 centų už litrą.

 

{diena2}