Mažeikių verslininkų asociacija – gimnazijos viešnia

Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija dalyvauja Ugdymo plėtotės centro vykdomame projekte „Mokymosi krypties pasirinkimo galimybių didinimas 14–19 metų mokiniams II etapas: gilesnis mokymosi diferencijavimas ir individualizavimas, siekiant ugdymo kokybės, reikalingos šiuolaikiniam darbo pasauliui“. Šio projekto įgyvendinimo metu gimnazijoje vykdoma Profesinio veiklinimo programa „Darbinės veiklos gebėjimų ugdymas ir darbo pasaulio pažinimas“, kurios pagrindinis tikslas – mokymosi kryptį ir karjeros planavimą sieti su praktiniu darbinės veiklos išbandymu, veiklos darbo vietoje gebėjimų ugdymu.

 

 

Gimnazija ir Mažeikių verslininkų asociacija ketina pasirašyti partnerystės sutartį. Tuo tikslu gimnazijoje viešėjo Mažeikių verslininkų asociacijos prezidentas Kęstutis Bartkevičius, MVA vykdančioji direktorė Diliara Zarifova, UAB „Saurida“ personalo direktorė Danguolė Steponaitienė, UAB „Juodasis gintaras“ savininkas Robertas Karvauskas, UAB „Brauer“ vadybininkė Milda Zubavičienė.

 

Mažeikių verslininkų asociacijos prezidentas Kęstutis Bartkevičius papasakojo mokiniams apie verslininkų asociacijos sukūrimo istoriją, tikslus, veiklą, vykdančioji direktorė Diliara Zarifova surengė mini viktoriną, apdovanojo jos nugalėtojus. Žaismingai ir labai įdomiai prisistatė įmonės „Juodasis gintaras“, „Saurida“ ir „Brauer“.

 

Mokiniams susitikimas su verslininkais buvo labai naudingas. Gimnazistai tikisi, kad pratęsdami bendradarbiavimą su verslininkais jie turės galimybių  praktinei veiklai, kuri padės apsispręsti renkantis profesiją arba galvojant apie karjerą, galės gyvai pamatyti įvairių įmonių kasdienybę, ten priimamus sprendimus, pabendrauti su darbuotojais.

 

Gimnazijos mokytojai viliasi, kad bendravimas su verslininkais paskatins mokinius siekti savo tikslų, tobulinti akademinius bei praktinius įgūdžius.

 

{parasas}