Mažeikių rajono savivaldybė pirmauja šalyje pagal panaudotas ES struktūrinių fondų lėšas

Vidaus reikalų ministerijos vertinimu, Mažeikių rajono savivaldybė pirmauja pagal panaudotas ES struktūrinių fondų ir valstybės lėšas, kurios skiriamos regioninių ekonomikos augimo centrų plėtros projektams. Apie tai rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas“ (2010 m. lapkričio 25 d., Nr. 270) publikuojamame Daivos Jagielaitės straipsnyje „Regionuose didėja investicinis patrauklumas“.

 

 

Straipsnyje akcentuojama, kad mažeikiškiai, siekdami didinti savo miesto, kaip regiono centro konkurencingumą, baigė įgyvendinti Žemaitijos gatvės dalies rekonstrukcijos darbų projektą, kurio vertė – 5,5 mln. litų.

 

Kitas šios gatvės dalies sutvarkymo projektas bus baigtas po metų. Žemaitijos gatvė driekiasi per Mažeikių naujamiesčio centrą, kuriame įsikūrę prekybos centrai, kavinės, parduotuvės, pritraukiančios didelius žmonių srautus, bet dėl nesutvarkytos aplinkos šio rajono potencialas buvo tik iš dalies panaudojamas.

 

Baigus visus projekto darbus, bus užtikrintas transporto ir pėsčiųjų eismo saugumas, pagerės sąlygos gyventojams naudotis viešuoju transportu, dviračiais, bus sudarytos galimybės patogiai pasistatyti automobilius prie prekybos centrų, kavinių.

 

Tikimasi, kad projektai leis sukurti ne tik geresnę ir patogesnę aplinką, bet tiesiogiai prisidės prie palankesnių sąlygų verslui plėsti ir kurti sudarymo.
Įgyvendinus dar penkis kitus projektus, miesto gyventojams ir svečiams bus sudarytos geresnės gyvenimo kokybės iir aplinkos sąlygos, nes bus kompleksiškai sutvarkyti senamiesčio ir Melioratorių gatvės parkai, Nepriklausomybės skveras, Laisvės, Laižuvos, Birutės, Burbos ir Mindaugo gatvių dalys. Iš viso iki 2013 metų Mažeikiams numatyta skirti per 60 mln. litų.

 

Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis džiaugiasi Vidaus reikalų ministerijos vertinimu, parodančiu, kad Savivaldybė nuveikė didelį darbą.
„Žinoma, norėtųsi, kad būtų dar geriau. Gaila, kad tų projektų mums nepavyko įgyvendinti šiltuoju metų laiku. Tam buvo objektyvių ir subjektyvių priežasčių. Neatmetu, kad mes ne viską iki galo padarėme. Tikriausiai ir neįmanoma buvo visko padaryti“, – sakė meras, įsitikinęs, kad šios kadencijos Tarybos koalicija yra padariusi viską, jog 2011 metais Mažeikių miesto ir gyvenviečių veidas pasikeis iš esmės..

 

V. Džiugelis susitikime su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi prašė, kad projektus kuruojančios agentūros pagreitintų dokumentų tikrinimo laikotarpį, kuris dabar užsitęsia nuo 4 iki 6 mėnesių.

 

„Deja, gavau atsakymus iš Vidaus reikalų ir Finansų ministerijų, kad jie vadovaujasi tam tikromis taisyklėmis, programomis. Tačiau, vėl pakartosiu, dėl to labai užsitęsia projektų darbų vykdymo pradžia“, – apgailestavo Tarybos pirmininkas.

 

Pasak Savivaldybės vicemero, kuruojančio investicinius projektus, Vytauto Mažeikio, šis įvertinimas yra atsakymas oponentams, abejojusiems Tarybos bei Savivaldybės administracijos darbu. Rezultatai rodo, kad Tėvynės Sąjunga ir Socialdemokratų partija gali puikiai bendradarbiauti.

 

„Už to įvertinimo slypi milžiniškas darbas, nuolatiniai ginčai, debatai, atstovavimas rajono pozicijoms Regioninėje plėtros taryboje, kur nuolat reikėjo įrodinėti, kad Mažeikių rajonui reikalingi tokie projektai“, – kalbėjo V. Mažeikis.

 

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius pritarė merui, kad galbūt ne viskas padaryta taip, kaip norėjosi: dėl darbų gausos, kitų priežasčių.

 

„Pirmojo objekto – Žemaitijos gatvės važiuojamosios dalies rekonstrukcijos – nebūtume galėję užbaigti be Tarybos sprendimo imti paskolą. Baigus vykdyti projektą, paskola buvo grąžinta. Dabar mūsų mieste sunku pravažiuoti – kasamos gatvės, vyksta darbai. Pavasarį tų darbų dar stipriai padaugės. Manau, kad per mažai informacijos pateikiame visuomenei – tai didelė mūsų klaida. Informuoti gyventojus reikia ne tada, kai darbai padaryti, bet nuolat“, – akcentavo direktorius.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}