Mažeikių rajone daugėja susirgimų pandeminiu gripu

 Telšių visuomenės sveikatos centro duomenimis, šių metų 47 savaitę (2009-11-16 – 2009-11-22) Mažeikių rajone užfiksuota 120 susirgimai pandeminiu gripu. Iš jų – 107 vaikai (0-17 m.). Ligoninėje gydomi 4 asmenys, iš jų – 2 vaikai iki dvejų metų amžiaus.  Ūmių viršutinių kvėpavimo infekcijų ligų užregistruoti 962 atvejai, iš jų – 829 vaikai.

 

Telšių visuomenės sveikatos centro Mažeikių skyriaus vedėja Irena Macijauskienė informavo, kad epidemija gali būti skelbiama, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 000 gyventojų per savaitę. 47 savaitę buvo nustatyti 166,4 atvejai 10 000 gyventojų.

 

Pasak I. Macijauskienės, šiandien, lapkričio 24 d., Savivaldybėje vyksiančiame darbo grupės pandeminio gripo epidemiologinei priežiūrai posėdyje  bus apsispręsta dėl epidemijos skelbimo.

 

Mažeikių rajono savivaldybė gavo Sveikatos apsaugos ministerijos raštą, kuriuo prašoma skubos tvarka informuoti pirminės asmens priežiūros paslaugas (PASPP) teikiančių įstaigų vadovus apie darbo organizavimo ypatumus gripo epidemijos laikotarpiu.

 

Nurodoma, kad iki 2009 m. lapkričio 24 d. kiekvienoje PASPP paslaugas teikiančioje įstaigoje turi būti patvirtintas paslaugų teikimo pacientų namuose gripo epidemijos laikotarpiu tvarkos aprašas. Šiame apraše turi būti nustatyta, kad privalomi šeimos gydytojų (vaikų ligų gydytojų) vizitai pas vaikus iki 10 metų, esant temperatūrai virš 38,5() C ar kitiems sveikatai grėsmingiems simptomams.

 

Taip pat, atsižvelgiant į gripo epidemiologinę situaciją ir jo plitimo ypatumus, rekomenduojama vengti rengti masinius renginius, savivaldybėms siūloma atsisakyti masinių susibūrimų organizavimo.

 

www.infomazeikiai.lt