Jurgelevičiūtės pėdos komise

Pradėjusi šokti televizijos projekte „Šok su manimi“, dainininkė Irma Jurgelevičiūtė tapo dažna vienos komiso parduotuvės Kaune viešnia.

Prieš pat per kraštą nuvilnijusį skandalą, kurio metu paaiškėjo, kad garsi šou pasaulio atstovė galėjo savintis kitų televizijos projekto dalyvių daiktus, į vieną laikinosios sostinės parduotuvių I.Jurgelevičiūtė atnešė parduoti glėbį brangių daiktų.


Nieko nepirko

Kauno senamiestyje įsikūrusios komiso parduotuvės savininkė Dangirė Praninskienė LŽ pasakojo, kad garsi atlikėja į jos vadovaujamą įstaigą pirmą sykį užsuko prieš keletą mėnesių. Dainininkė teigė ėjusi iš šokių repeticijos ir netikėtai pamačiusi parduotuvę nusprendė joje pasižvalgyti.

I.Jurgelevičiūtė pasikalbėjo su pardavėja, papasakojo apie dalyvavimą televizijos projekte. Paskui į komiso parduotuvę, kurioje prekiaujama garsių pasaulio firmų drabužiais, avalyne, rankinėmis, aksesuarais ar kailiniais, dainininkė užklydo ne sykį. Ji atidžiai ir ilgai apžiūrinėdavo daiktus, bet niekada nieko nepirko.

Parduotuvės savininkė tikino nė karto nesuabejojusi, kad I.Jurgelevičiūtė pati galėtų įsigyti bet kurį iš komise esančių brangių daiktų. „Irma visada gražiai atrodydavo. Ir jos sąžiningumas man niekada nekėlė abejonių, tad dažnai kalbėdavausi su kitais klientais, o dainininkę palikdavau be priežiūros“, – pasakojo verslininkė.

Atnešė parduoti

Nešina apatinio trikotažo komplektu, liemenėle ir moterišku laikrodžiu komiso parduotuvės tarpduryje I.Jurgelevičiūtė pasirodė lapkričio 16-ąją – likus keturioms dienoms iki garsiai nuvilnijusio skandalo.

Atlikėja brangiausiai įvertino norimą parduoti „Just Cavalli“ rankinį laikrodį. Už šį moterišką aksesuarą, išmargintą rytietiškais rašmenimis, garsioji kaunietė paprašė 400 litų. I.Jurgelevičiūtė tikino laikrodį nepigiai įsigijusi užsienyje, tačiau esą dabar jo nebenorinti.

Tą patį dainininkė sakė ir apie apatinio trikotažo komplektą. „Irma tvirtino už šiuos daiktus brangiai mokėjusi, tačiau nusprendusi jų atsisakyti. Toks moters įgeidis man nesukėlė jokių abejonių“, – sakė D.Praninskienė.

Ant visų I.Jurgelevičiūtės atneštų parduoti daiktų prisegtos etiketės su angliškais užrašais. Jose pažymėtos kainos – svarais sterlingų. „Kilus įtarimų ir pasklidus kalboms, kad dainininkė galėjo savintis svetimus daiktus, iš tiesų susirūpinau.

 

Mąsčiau net apie tai, kad į parduotuvę atnešti drabužiai ir laikrodis taip pat galėjo nepriklausyti jai. Norėjau skambinti į policiją, bet vėliau pakeičiau savo sprendimą. Juk iš tiesų neturiu jokio pagrindo abejoti, kad I.Jurgelevičiūtės atnešti daiktai – ne jos“, – LŽ tvirtino pašnekovė.

Nežinodama, kaip elgtis, verslininkė nusprendė laikinai neprekiauti atlikėjos atneštais parduoti daiktais.

Tyrimas nebaigtas

I.Jurgelevičiūtė šiuo metu yra laisvėje. Po dviejų areštinėje praleistų parų Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo sprendimu 38 metų kaunietė išleista namo.

 

I.Jurgelevičiūtė savo kaltę neigia, bet pripažįsta, kad jos tėvų namuose Kaune per kratą rasti kai kurie daiktai priklausė „Šok su manimi“ projekto dalyviams.

I.Jurgelevičiūtė praėjusio šeštadienio vakarą per laidos filmavimą buvo sulaikyta nusikaltimo vietoje su įkalčiais. Ji įtariama pasisavinusi pinigus, kuriuos rankinėje užkulisiuose buvo palikę policijos pareigūnai. Kad dainininkę iš televizijos studijos išsivežė policija, nė vienas iš projekto „Šok su manimi“ dalyvių nepastebėjo. I.Jurgelevičiūtės pasigesta tik tada, kai jai reikėjo šokti.

 

Nepasirodžiusi ant parketo projekto dalyvė tą vakarą įvertinta neigiamai ir atsidūrė paskutinėje reitingų lentelės vietoje. Ji kartu su partneriu profesionaliu šokėju Tomu Slausgalviu neteko teisės toliau dalyvauti projekte.

„Šok su manimi“ projekto dalyviai visą mėnesį skundėsi, kad dingsta jų asmeniniai daiktai. Rimčiau tuo susirūpinta tik tada, kai šokėjai piniginėse pradėjo pasigesti pinigų.

 

Sunerimę dėl vagysčių projekto organizatoriai kreipėsi į „Šok su manimi“ dalyvį, Policijos departamento atstovą žiniasklaidai Ramūną Matonį, kuris patarė rašyti pareiškimą policijai. Taip ir buvo padaryta.

{alfa2}