Startavo aštuntoji „Išsipildymo akcija“

TV3 ir SEB bankas tęsia gražiausią Kalėdų tradiciją – TV3 eteryje startavo jau 8-oji „Išsipildymo akcija“. Didžiausiam paramos projektui Lietuvoje per septynerius metus geros valios žmonės ir įmonės suaukojo daugiau nei 16 milijonų litų. Jie buvo skirti likimo nuskriaustų ir sergančių vaikučių gydymui, sveikatinimui, lavinimui ir jų buities gerinimui.

„Šiųmetės „Išsipildymo akcijos“ tikslai – globos namų auklėtinių sveikatinimas ir sunkiai sergančių vaikučių gydymas bei jų gyvenimo kokybės gerinimas, – informuoja „Išsipildymo akcijos 2010“ globėja Nomeda Marčėnaitė.

 

– Už šiųmetei akcijai suaukotus pinigus globos namų mažyliams bus taisomi dantukai, tikrinama rega, perkami akinukai, sunkiai sergantiems vaikams kompensuojamos reabilitacijos programos – masažai, mankštos, gydomieji baseinai. Pirksime būtiniausias reabilitacines priemones ir globos namams. Nepamiršime ir tėvelius turinčių vaikučių – mūsų visų pagalbos laukia net aštuoni ypač sunkiai sergantys ligoniukai, kuriems reikalinga speciali pagalba ir didelės lėšos.“

 

„Dalyvaujame šiame projekte dėl to, kad „Išsipildymo akcija“ yra ne vienkartinė pagalba – tai pagalba, kuri trunka ištisus metus, kurią žmonės žino, į kurią kreipiasi ir kuri nuolat padeda spręsti realias problemas, – sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras. – Problemą išspręsti greitai galima tada, kai visi mąstome drauge.

 

Kaip banko vadovas, galiu pasakyti, kad ten, kur žmonės mąsto visi drauge, problemų nebelieka, nes, kai yra tikėjimas, atsiranda ir pinigai, ir pasitikėjimas, ir rezultatas. Todėl džiaugiuosi, kad „Išsipildymo akcija“ suteikia galimybę daugeliui žmonių suvienyti savo pastangas. Kiekvieno atskiro žmogaus pastangos gal būtų tik lašas jūroje, o kai veikiame kartu, jūra mums tampa lašu ir problemos sprendžiasi.“

 

Naujausiais duomenimis, iš pernai geros valios žmonių suaukotų pinigų – 2 478 471,72 Lt – didžiausia dalis – net 1 116 320,40 Lt – jau skirta akcijos herojams: jų gydymui, reabilitacijai, vaistams, svajonių išsipildymui ir buities gerinimui. Iš šios sumos taip pat buvo nupirktas naujas būstas našlaičiams, Kauno medicinos universiteto klinikų vaikų ligų skyriui – „Vivid S6“ tipo skaitmeninė ultragarsinės diagnostikos sistema, monitorius „Vigileo“ su priedais, reikalingas tirti sepsiu sergantiems vaikučiams, kosulio asistentas „Pegaso Cough“ ir penkios vibruojančios liemenės cistine fibroze sergantiems vaikams, o Vilniaus universitetinei Santariškių vaikų ligoninei – kūdikių operacinis stalas „ALPHAMAXX“ su galvos fiksavimo įranga.

 

Globos namų auklėtiniams, specialiųjų mokyklų mokiniams, šeimynose globojamiems vaikams – jų buities gerinimui, švietimo ir lavinimo priemonėms įsigyti bei pailsėti vasaros stovyklose – iš pernykštės akcijos suaukotų pinigų jau skirti 848 748 litai. Ši suma padalinta 195 globos įstaigoms ir šeimynoms.

 

Dar 268 510 litų iš „Išsipildymo akcijos 2009“ biudžeto jau skirta aštuoniems psichologinės pagalbos projektams – dvidešimt devyniose vaikų globos įstaigose psichologai ir kiti specialistai skaito paskaitas, konsultuoja, moko globos namų auklėtinius ir darbuotojus.

 

Paaukoti vaikams šiemet geros valios žmonės gali telefonu – skambindami arba siųsdami SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt), 1892 (auka 10 Lt), pervesdami pinigus į sąskaitą banke (sąskaitos numeris SEB banke LT89 7044 0600 0385 2791, banko kodas 70440, gavėjas – Labdaros fondas VIENYBĖ) ir internetu – www.aukok.lt

 

Šaltinis tv3.lt