Žemaitijos miškuose aptiktas dar vienas nelegalus naminukės fabrikėlis

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, prieš mėnesį Plungės rajone, Gelindėnų kaimo sodyboje, aptikę naminės degtinės gaminimo fabrikėlį ir sulaikę 23 metų jo savininką, to paties rajono, Gaižupių kaimo, gyventoją M.N., spalio 13 d. gūdžiuose Plungės rajono miškuose jį vėl aptiko užsiimantį neteisėta veikla.


Pasirodo, dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo neseniai išklausęs teismo nuosprendį, vaikinas skubiai susikonstravo naują įrangą ir fabriką įsirengė prie Smilgių kaimo esančio Gaižupio miško tankmėje.

 

Kai šiauliečiai prieš mėnesį, rugsėjo 15–osios vakare, pasitelkę kriminalistus iš Plungės, aptiko bravorėlyje besidarbuojantį M.N., vaikinas su draugu malkomis kurstė ugnį po 400 litrų talpos katilu, o iš aparato į statinaitę varvėjo naminukė.

 

Tąkart pareigūnai rado 70 litrų jau pagamintos naminukės ir dar 2 tonas gamybai paruošto raugo.

Šioje sodyboje Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai fabrikėlį jau buvo uždarę liepos 14 d., baudžiamojon atsakomybėn patraukdami 29 metų M.N. brolį. Tąkart pareigūnams, norintiems patekti į ūkinį pastatą, teko grumtis su šunimi, kuris vieną jų apkandžiojo. Prieš gyvūną teko panaudoti ginklą.

Po pastarojo pareigūnų vizito brolio verslą perėmė M.N. ir pats įsirengė fabrikėlį. Kai rugsėjo 15 d. pareigūnai ir jo fabrikėlį sunaikino, vaikinas nutarė jį atkurti miško glūdumoje. Apsaugai atsivedė vilkšunį ir pradėjo gamybos procesą.

 

Spalio 13 d. prie Gaižupio miške esančio fabrikėlio Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus su kolegomis iš Plungės lodamas ir urgzdamas pasitiko degtindario sargas. Kartu su kriminalistais vykęs kinologas padėjo šunį sutramdyti. Kol pareigūnai tramdė šunį, naminės degtinės virėjas pabėgo, tačiau vėliau pareigūnų buvo surastas.

Šįkart kriminalistai rado jau 200 litrų pagamintos naminukės ir dar apie 1,6 tonos raugo. Virimo procesas buvo sudvigubintas: dviejų metrų ilgio, 1,1 m aukščio ir 0,8 m pločio virimo talpa dviem plastikinėmis žarnomis buvo sujungta su atšaldymo talpa, kurioje buvo sumontuoti du garų kondicionavimo įrenginiai, pro du atskirus vamzdžius išleidžiantys sraunias naminukės čiurkšles. Vanduo raugui, virimo katilui šildyti, gaminamam produktui šaldyti buvo imamas iš čia pat tekančio upelio.

M.N. biografija pasipildė dar vienu ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo. Nuo 2008 metų dėl šios neteisėtos veiklos jis jau įkliūna trečią kartą.

 

{15min}

 

NUORODA