Teisiama Priekulės gyventoja, pati sau atlikusi Cezario pjūvį ir pražudžiusi kūdikį

Kūdikį lauko tualete pagimdžiusi Priekulės gyventoja tvirtina, kad pati skutimosi peiliuku persirėžė pilvą tarsi atlikdama cezario pjūvį. Negyvą naujagimį jį paslapčia užkasė kieme.
Klaipėdos apygardos teismas vakar atvertė kraupią rengimosi nužudyti bylą. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.


2009–ųjų pavasarį 30 metų Nerijos Barkauskienės artimieji pastebėjo, kad moteris tapo apkūnesnė.

Klausiama, ar nesilaukia vėl, trijų vaikų motina aiškindavo, kad apvalėti pradėjo tuomet, kai gydytojas patarė vartoti maisto papildus.

Teisme paaiškėjo, kas vertė moterį slėpti nėštumą. N.Barkauskienė įtarė, kad vaiko laukiasi ne nuo savo vyro.

Vieną liepos vakarą moteris pajuto sąrėmius. Jos vyras jau miegojo. Tą vakarą sutuoktiniai buvo apsipykę. N.Barkauskienė pasiėmė skutimosi peiliuką ir išėjo į lauko tualetą.

„Visi trys mano vaikai gimė po cezario pjūvio, žinojau, kad natūraliai pagimdyti negalėsiu. Todėl nusprendžiau persipjauti pilvą”, – teisme tyliai pasakojo N.Barkauskienė, nepripažįstanti savo kaltės.

Moteris persipjovė pilvą kairiajame šone ir, kaip pati pasakojo, ėmė traukti kūdikį už kojytės.

„Tikėjausi, kad jis gyvas, bet jau buvo miręs. Jei būtų buvęs gyvas, būčiau parsinešusi į namus. Paėmiau jį ant rankų – nealsavo.

Tada nupjoviau peiliuku virkštelę, kas liko, susikišau į pilvą. Smarkiai kraujavau, kraujas bėgo per šonus”, – pasakojo N.Barkauskienė.

Ji surado kieme gulintį kastuvą, už tvarto iškasė duobę ir palaidojo kūdikį. Po to išplovė tualetą, nusiprausė pati.

Kitą dieną užsukusiai draugei N.Barkauskienė pasakojo buvusi pas gydytoją, kuris ištraukė organizme susikaupusius vandenis, parodė žaizdą pilve.

Tačiau kai kuriems priekuliškiams ši istorija sukėlė įtarimų – jie spėjo, kad moteris laukėsi, tačiau šeima nepagausėjo.

Išgirdę tokias kalbas sukruto policijos pareigūnai – jie atvyko apžiūrėti moters namų ir kieme rado užkasto kūdikio palaikus.

Kyla abejonių

Ekspertai teigia, kad tokiu būdu pagirmdyti nerealu. „Akivaizdu, kad persipjauti sau pilvo ir išsitraukti naujagimio neįmanoma. Aišku, kad ji pagimdė natūraliu būdu. Kitaip neįmanoma”, – sakė teismo ekspertas Diomenas Vitkus.

Tačiau net ir išklausiusi eksperto argumentų N.Barkauskienė tvirtino, kad gimdė ne natūraliu būdu.

 

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}