14-metės prievartavimu įtariamo studento aukų – mažiausiai penkios

 

Vakar sulaikytas asmuo, įtariamas nepilnametės moksleivės išprievartavimu, šiandien buvo atvestas į teismą. Kaltinamasis, eidamas į teismo posėdį, dangstėsi veidą.

Prokurorai sako, kad tik po teismo posėdžio bus aišku, kiek laiko prievartautojas praleis už grotų. Tyrimo duomenimis, gali būti mažiausiai penkios įtariamojo aukos. 

 

Alfa.lt primena, kad pirmadienio rytą sostinės Lazdynų mikrorajone vyras užpuolė ir oraliniu būdu išprievartavo 14 metų moksleivę, kuri ėjo į mokyklą.

 

Vakar policija sulaikė kaltinamąjį. Tai – 22 metų studentas, viename iš Vilniaus universitetų kremtantis gamtos mokslus. Vaikinas anksčiau į policijos akiratį nebuvo pakliuvęs. Sulaikomas iš pradžių jis buvo pasimetęs.

„Iš esmės buvo pakankamai tiksliai apibūdinta žagintojo išvaizda“, – teigė Kęstutis Lančinskas, Vilniaus apskrities VPK vadovas. Iki tol, kol surado šį vaikiną, pareigūnai patikrino apie 20 žmonių.

Sulaikyti įtariamąjį pareigūnams padėjo vilniečiai. Anot K. Lančinsko, žmonės, sužinoję apie išprievartautą paauglę, aktyviai įsitraukė į įtariamojo paieškas, skambino ir nurodė ne vieną apibūdinimą atitinkantį asmenį.

 

{alfa2}