FK „Mažeikiai“ pralaimėjimas sostinėje

Rungtynes Vilniuje, kuriose debiutavo naujasis komandos treneris, R. Grigaliūnas, kiek aktyviau pradėjo šeimininkai, iš karto užgulę mūsų komandos vartus. „Mažeikiams“ pavyksta surengti porą atakų, bet nei viena iš jų neužbaigiama įvarčiu.

Tačiau 33 minutę, mūsų komandos vartininką,  po P. Komolovo perdavimo į baudos aikštelę, nuginkluoja galva smūgiuotas R. Vileniškio kamuolys. Po šio įvarčio abi komandos apsikeičia nerezultatyviomis atakomis ir po pirmo kėlinio rezultatas lieka nepakitęs, 0:1 „Žalgiris“ priekyje.

 

Antrą kėlinį aktyviau pradeda mūsų komanda, keliami du iš eilės kampiniai ir Mariaus Šlutos smūgis iš 10 metrų, kurį blokuoja „žalgirietis“ K. Gnedojus. 60 minutę rezultatas vos netampa 0:2, M. Matuzas bandydamas sugriebti kamuolį susiduria su  „Žalgirio“ puolėju A. Jeršovu.

 

Abu žaidėjai griūva ant žemės, o kamuolys rieda „Mažeikių“ vartų link, bet čia įspūdingai sužaidžia mūsų legionierius iš Brazilijos Junior „Paraiba“, dideliu greičiu atskuodęs ir visai prieš vartų liniją spėjęs išspirti kamuolį lauk, taip pakeldamas visus stadione buvusius mažeikiškius ant kojų. 50-80 mažeikiškių pradeda skanduoti „Mažeikiai“, peršaukdami visus „Žalgirio“ sirgalius, Žalgirio stadionas nuščiuvęs visi žvalgosi, kas čia dedasi.

 

Komandos pradeda žaisti apylygiai,  2 mažeikiškių baudos smūgiai „Žalgirio“ vartų link, šeimininkai taip pat atsako keliomis atakomis. Rungtynių pabaiga kiek priminė cirką, kas porą minučių griūdavę žalgiriečiai, tempė laiką iki rungtynių pabaigos.

 

Panašus, bent jau 4 kartus „Žalgirio“ žaidėjai gulėjo sutraukti mėšlungio, „Mažeikių“ ekipa pagal garbingo žaidimo principus vis išspirdavo kamuolį už aikštelės ribų ir leisdavo suteikti šeimininkams medicininę pagalbą. Rungtynių pabaiga baigiasi abiejų komandų žaidėjų traumomis, 84 minutę P. Komolov išnešamas neštuvais, o jau 85 minutę grubiai griaunamas G. Podelis taip pat gauna traumą (pirminiais duomenimis, peties išnirimas).

 

Dėl daugybės traumų ir stabdymų, prie antro kėlinio buvo pridėtos, net 5 papildomos minutės, kurios deja mums buvo nesėkmingos. 4 pridėto laiko minutę po kampinio A. Jankausko smūgį atremia vartų skersinis, bet kamuolys nusileidžia šalia R. Vileniškio, kuris pelno antrą savo, bei antra „Žalgirio“ komandos įvartį šiose rungtynėse ir taip deda tašką šios dienos mače.

 

Trenerių komentarai:

„Iškovoti trys taškai ir tai yra svarbiausia. Žiūrovai galbūt tikėjosi šešių įvarčių, kaip praėjusį kartą, tačiau vyrams prieš rungtynes sakiau, kad užmirštų tą rezultatą, nes lengva nebus. Sezonas artėja link pabaigos ir kiekvienos rungtynės bus vis sunkesnės“, – teigė „Žalgirio“ treneris Igoris Pankratjevas.

„Komanda labai stengėsi. Siekėme ne tik parsivežti tašką, bet ir pakovoti dėl trijų. Tačiau šiurkščios gynėjų klaidos kainavo pirmąjį įvartį, o taip pat pačioje rungtynių pabaigoje. Todėl rezultatas dėsningas. Žaidimas, kova ir dvasia jau matosi, einame į priekį. Tačiau dar reikia daug dirbti, kad su šia komanda kažką pasiektume“,  – sakė „Mažeikių“ treneris Ričardas Grigaliūnas.

Komandos sudėtis:

M. Matuzas; N. Garuckas (M.Jasas, 58min.), P. Vaikasas, L. Junior, R. Gladilins, T. Kizevičius, G. Podelis(A. Montvydas, 85min.), N. Kumža, A. Bulošas, M. Šluta, D. Braga.

Rungtynių statistika:

Žalgiris (Vilnius) – Mažeikiai (Mažeikiai) 2:0 (1:0)
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda), 950 žiūrovų
Įvarčiai: 33 min. ir 90+4 min. R.Vilėniškis („Žalgiris“)
Įspėjimai: 9 min. E.Juška, 45 min. P.Komolov („Žalgiris“); 27 min. S.Junior, 73 min. N.Kumža („Mažeikiai“)

 

www.fkmazeikiai.lt