Grybų sriuba su salierais
Puikus metų laikas grybų sriubai!
Jums reikės:
• 130 g grietinės,
• saliero,
• svogūno,
• 150 g morkų,
• 30 g džiovintų grybų,
• 10 valgomųjų šaukštų perlinių kruopų,
• 2 vnt. lauro lapelių,
• druskos,
• petražolių.
Grybus nuplaukite, 3 valandas pamirkykite vandenyje, nuvarvinkite, supjaustykite juostelėmis. Prieskonines daržoves nulupkite, nuplaukite, stambiai sutarkuokite ar supjaustykite, užpilkite 2 litrais vandens, įdėkite svogūną, sudėkite prieskonius, grybus ir išvirkite sultinį. Netarkuotas daržoves išimkite, o į verdantį sultinį suberkite nuplautas kruopas ir virkite 30 min. Kai kruopos išvirs, suberkite prieskonius, supilkite grietinę ir išmaišykite. Skanaus!
{alfa2}