Išrinkime darniausią Lietuvos šeimą!

 

Praėjusią savaitę prasidėjo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuotas visuomeninis projektas „Darni šeima“, kurio tikslas – paskatinti visus Lietuvos gyventojus kurti ir puoselėti darną bei santarvę savo šeimose. Šis projektas vykdomas visoje šalyje ir tęsis keturis šių metų mėnesius – nuo rugpjūčio iki lapkričio.

 

„Ko gero, nėra vieno universalaus recepto, kaip pasiekti sutarimą ir darną šeimoje. Mes siekiame, kad Lietuvos šeimos pasidalintų savo šeimyninės darnos paslaptimi ir kartu taptų geru pavyzdžiu kitoms šeimoms bei visuomenei apskritai. Būtent tam ir skirtas šis projektas, todėl jame aktyviai dalyvauti kviečiame visas be išimties mūsų šalies šeimas, nesvarbu, kur jos gyvena, yra didelės ar mažos, ką tik susikūrusios ar jau ilgus metus gyvenančios kartu“, – teigia projekto „Darni šeima“ iniciatyvinės grupės pirmininkas Giedrius Masalskis.

Šio projekto metu yra skelbiamas specialus konkursas, kuriame kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos šeimos. Iš kiekvienos apskrities pasiūlytų ar pasisiūliusių šeimų bus renkamos 5 darniausios, kurios pretenduos į vieną iš penkių nominacijų: už tradicijų puoselėjimą, už bendruomeniškumą, už jaunąją kartą, už sėkmingą šeimos verslą bei už ryšius tarp kartų.

 

Projektas-konkursas „Darni šeima“ vyks dviem etapais. Pirmojo etapo metu – nuo rugpjūčio 11 d. iki rugsėjo 29 d. – šeimos gali registruotis konkursui interneto svetainėje www.darni-seima.lt. Čia joms reikės užpildyti dalyvio anketą bei įkelti savo šeimos nuotrauką.

 

Konkurso dalyvius vertins projekto „Darni šeima“ iniciatyvinės grupės nariai bei svetainės www.darni-seima.lt lankytojai, kurie galės balsuoti už jiems patikusias šeimas. Pagrindinis dalyvių vertinimo kriterijus – šeimos pateikta išsami informacija apie save bei užpildyta konkurso dalyvio anketa.

 

Antrojo konkurso „Darni šeima“ etapo metu – nuo spalio 1 d. iki lapkričio 27 d. – vyks konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Pirmiausia penkios darniausios šeimos iš kiekvienos apskrities bus pagerbtos savo apskričių savivaldybėse. Šeimoms nugalėtojoms bus įteiktos padėkos bei simbolinės projekto „Darni šeima“ statulėlės. Lapkričio pabaigoje visų 50-ties darniausių šeimų iš visų dešimties Lietuvos apskričių laukia šventė Vilniuje.

 

Projekto „Darni šeima“ iniciatyvinę grupę sudaro žinomi visuomenės veikėjai, žiniasklaidos atstovai ir kiti šeimos vertybėms neabejingi asmenys. Pilietinės iniciatyvos „Darni šeima“ globėja – LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

 

www.infomazeikiai.lt