Žmonės konfliktuoja 91 valandą per metus

Alfa.lt

 Šeimos socialinis portalas „Uinvue“ atliko 3000 šeimų apklausą ir išsiaiškino, kad pora kasdien barasi vidutiniškai 15 minučių, rašo „The Daily Telegraph“. Dažniausiai žmonės konfliktuoja dėl kasdienės rutinos, vaikų elgesio ir poros tarpusavio santykių. Konfliktų kyla maždaug tris kartus per dieną ir tęsiasi apie penkias minutes. Per metus šeima konfliktams skiria 91 valandą, o tai – beveik keturios paros.

 

Pasak šeimos socialinio portalo „Uinvue“, atlikusio šį tyrimą, atstovo Marko De Netto, nedideli konfliktai turi net teigiamos įtakos šeimos gyvenime. „Tyrimo rezultatai parodė, kad nereikšmingi ginčai vaidina svarbų vaidmenį tvirtinant šeimos santykius“, – sakė jis.

 

Be to, tyrinėtojai išsiaiškino, kad motinos dažniau šaukia ir pyksta, dukterys ginčo metu tranko duris, o tėvai, norėdami atvėsti, nusprendžia kur nors išvažiuoti.

 

Labai dažnai artimi žmonės ginčijasi dėl televizoriaus, kadangi moterims labiau patinka žiūrėti muilo operas, vyrams – sporto laidas ir dokumentinius filmus, o vaikams patinka filmai arba realybės šou.