Antrą kartą Mažeikiuose vyks džiaugsminga grožio akcija „Žydėsiu“

geliu mandala

Rugsėjo 9 d., ketvirtadienį, 14.00 val. Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba ir asociacija „Bendraukime“ kviečia visas Mažeikių rajono moteris, merginas, mergaites burtis originaliai meninei akcijai „Žydėsiu“ – Naftininkų ir Vilties gatvių sankryžoje esančioje vejoje (prie poliklinikos) iš gyvų gėlių žiedų bus kuriamas įspūdingas gėlių kilimas – mandala.

Šia akcija moterys, merginos kviečiamos pasakyti: „Žydėsiu!“ – būsiu laiminga, mylinti ir mylima, į sunkumus reaguosiu kūrybingai ir išmintingai.   

Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba ir asociacija „Bendraukime“ kviečia visas Mažeikių rajone veikiančias moterų organizacijas, verslo atstoves, pavienes moteris, studentes, moksleives, neabejingas gėriui ir grožiui, dalyvauti kuriant gyvų gėlių kilimą. Organizatoriai prašo, kad renginio dalyvės atsineštų savo mėgstamų gėlių, kuriomis norėtų „pasirašyti“ akcijos deklaraciją „Žydėsiu!“.

 

Pasak Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos direktorės Zitos Jonauskienės, Tarnybos darbuotojai bendrauja su įvairaus likimo, gyvenimiškos patirties bei problemų turinčiais žmonėmis. Didžioji dalis paslaugų gavėjų – moterys, merginos, mergaitės.

 

„Vis labiau įsitikinu, kad neveltui moteris dažnai lyginama su gėle – ji žydi. Ir tai nėra koks paprastas komplimentas. Juk moteris – gyvybės davėja, grožio, meilės nešėja ir puoselėtoja. Vasara baigiasi, artėja šalnos, darganos. Vadinasi, į pabaigą eina šiųmetinių lauko gėlių žydėjimas. Tačiau tik ne moterų! Moteris, skirtingai nei augalas, turi vidinių galių sąmoningai rinktis žydėjimą, džiaugsmą ir tą džiaugsmą dovanoti kitiems. Ir jokie oro pokyčiai tam galios neturi“, – įsitikinusi Z. Jonauskienė.

 

Akcija „Žydėsiu!“ – džiaugsmingas grožio manifestas Mažeikiuose vyks jau antrą kartą.

 

{mazeikiai}

{parasas}