„Tvarkiečiai“ užsimojo nuversti A.Valinską

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime pradeda rinkti parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Arūnu Valinsku.
Parengtas interpeliacijos tekstas taip pat išplatintas visoms Seimo, tarp jų ir valdančiosios daugumos, frakcijoms.
„Seimo Pirmininkas nesugeba tinkamai organizuoti Seimo darbo, jam vadovauti. Seimas tapo brokdarių kalve: naktimis priiminėjami prasti įstatymai, dabar neeilinėje sesijoje vienur brokas ištaisomas, kitur vėl jo pridaroma. Mes negalime ilgiau taikstytis su Seimo Pirmininko prasta Seimo darbo organizacija, jo neetišku ir nekorektišku elgesiu, Seimo narių įžeidinėjimais, Seimo kaip valstybės įstatymų leidžiamosios institucijos vardo žeminimu, todėl mūsų frakcija sieks A. Valinsko pašalinimo iš pirmininko pareigų“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

Politiko teigimu, tik žodžiais kalbėdamas apie valstybės lėšų taupymą, Seimo pirmininkas nesiima jokių konkrečių veiksmų.
„Mūsų frakcija siūlė A. Valinskui parduoti ir Seimo įsigytus „Mersedesus“, ir sustabdyti istorinės Seimo posėdžių salės remontą, bet Seimo vadovas nieko nedaro“, – kalbėjo V. Mazuronis.
Jis sakė, kad interpeliacija A. Valinskui – ir savotiškas testas Seimo nariams.
„Daugelis lyg ir sutaria, kad Seimo vadovas nelabai tinkamas, švelniai tariant, šioms pareigoms. Nežinau, ar ta nuomonė nepasikeis ir jie neparodys savo dvilypumo, kai reikės pasirašyti po interpeliacijos tekstu. Gali sužaisti politinės ambicijos ir interesai, siekis išsaugoti Seimo pirmininką dėl įvairių motyvų gali būti stipresnis už neišvengiamą būtinybę pakeisti Seimo vadovą“, – prognozavo V. Mazuronis.