Nacionalinį diktantą rašysime kovo 27-ąją

Kovo 27 d. 11 val. Merkelio Račkausko gimnazijoje vyks penktasis Nacionalinio diktanto konkursas. Kviečiami dalyvauti visi Mažeikių rajono gyventojai kurie nėra abejingi lietuvių kalbai. Mažeikiškiai, kaip ir visos Lietuvos gyventojai bei užsienio lietuviai, turės puikią progą susivienyti, pajusti azartą ir tuo pačiu metu pasidžiaugti, kad turime tokią unikalią ir gražią kalbą.

Diktantas, kaip ir pernai, bus rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus – dalyviams liks jų rašto kopija. Taip jie galės pasitikrinti, ar nepadarė klaidų, kai bus paskelbtas originalus diktanto tekstas. Jį bus galima rasti balandžio 1 d. www.atgimimas.lt.

Jau antrus metus rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai. Tačiau, kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.
Finalas ir Raštingiausio piliečio apdovanojimas – gegužės 8 d. Vilniuje.

Nacionalinį diktantą organizuoja savaitraštis „Atgimimas“, Nacionalinis radijas ir televizija bei Mažeikių rajono savivaldybė. Pernai Nacionalinio diktanto konkurse dalyvavo 64 Mažeikių rajono gyventojai. Visame pasaulyje – beveik 6 tūkst. lietuvių. Gyventojai, ketinantys dalyvauti konkurse, iš anksto kviečiami registruotis tel. (8 443) 98216 arba el. paštu v.steponaviciene@mazeikiai.lt.

 

{mazeikiai}

{parasas}