Mažeikiams atgaivinti numatoma skirti per 60 mln. litų

Keturios šalies savivaldybės – Tauragės, Mažeikių, Utenos ir Telšių – baigia įgyvendinti miestų atgaivinimo projektus, kurių tikslas – gerinant miesto aplinkos infrastruktūrą, didinti miestų investicinį patrauklumą. Projektai įgyvendinami pagal priemonę „Regioninių ekonomikos augimo centrų plėtra“, naudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą ir valstybės biudžeto lėšas. Regioniniams ekonomikos augimo centrams 2008-2013 metais yra skirta daugiau kaip 450 mln. litų.

 

Mažeikiškiai, siekdami didinti savo miesto, kaip regiono centro, konkurencingumą, baigia įgyvendinti vienos pagrindinių miesto gatvių – Žemaitijos – dalies kompleksinio sutvarkymo projektą. Pasak šio projekto rengėjų, Žemaitijos gatvė driekiasi per Mažeikių naujamiesčio centrą, kuriame įsikūrę prekybos centrai, kavinės, parduotuvės, pritraukiančios didelius žmonių srautus, tačiau dėl nesutvarkytos aplinkos šio rajono potencialas buvo išnaudojamas tik iš dalies.

 

Tikimasi, kad daugiau nei 5 mln. litų vertės projektas leis sukurti ne tik geresnę ir patogesnę aplinką, bet ir tiesiogiai prisidės sudarant palankesnes sąlygas kurti ir plėtoti verslą. Iš viso iki 2013 metų Mažeikiams numatyta skirti per 60 mln. litų.

 

ŠALTINIS: vrm.lt

{parasas}