Mažeikiškių pamėgtose maudyklose – maudytis saugu

Kai ore tvyro tokie karščiai, daugelis mūsų dienas ar vakarus po darbų, leidžia prie vandens telkinių, o savaitgalius prie jūros ar tolimesnio ežero. Daugelis poilsiautojų, esant alinančiam karščiui, net nesusimąsto kokiame vandenyje maudosi, tačiau kaip skelbia Higienos institutas, Telšių apskrities maudyklų vandens kokybės tyrimai atitinka asmens higienos normų reikalavimus ir žmonių pamėgtose maudyklose maudytis yra saugu. 

 

Vandens tyrimai, maudymosi sezono metu, yra atliekami kas dvi savaites, tose maudyklose, kur per dieną maudosi ne mažiau nei šimtas žmonių, o tyrimo rezultatai yra skelbiami viešai.

 

InfoMažeikiai.lt pasidomėjo ar mažeikiškių pamėgtos maudyklos atitinka minėtus reikalavimus ir, ar žmonės gali jaustis saugūs, karštas dienas leisdami Pavenčiuose ar prie Plinkšių ežero.

 

Liepos 7 d. paimti ir ištirti bandiniai šiose žmonių pamėgtose maudyklose atitinka mikrobiologinius parametrus, todėl maudytis čia saugu.

 

O jei savaitgalį planuojate praleisti ne prie jūros, o prie Platelių ežero esančiose maudyklose:

„Plokštinės“ stovyklavietė;

 Platelių miesto paplūdimys; 

„Beržynėlio“ stovyklavietė; 

„Ąžuolų salos“ stovyklavietė;

„Linelio“ stovyklavietė;

Platelių ežeras prie irklavimo bazė – tai jos taip pat atitinka visus Lietuvos higienos normos HN 92:2007 reikalavimus. Čia bandiniai buvo imti prieš kelias dienas, liepos 12 d..

 

{parasas}